Iker Silvosa

Foto d'autor de Iker Silvosa
e-mail icon
linkedin icon
x icon
instagram icon

Hola! El meu nom és Iker Silvosa Cruz. Sóc graduat en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzat en esports després de completar un Màster en Periodisme Esportiu a la CEU San Pablo de Madrid. Des que era ben petit vaig saber que la meva vocació més gran era la de poder dedicar-me a aquesta meravellosa professió. I afortunadament, anys després, he pogut complir la meva comesa. No sé si va ser per haver nascut tot just uns dies més tard de dues de les grans fites de la història del futbol espanyol (la lliga del Depor i la primera final de Champions del València), però a la meva vida la protagonista més gran ha estat sempre la pilota.

Vaig gaudir copejant-la des de ben petit i ara gaudeixo encara més escrivint sobre ella. Ho vaig corroborar en primera persona en el meu pas com a becari pel MARCA i en les meves llargues hores de redacció a El Confidencial, així com en moltes de les altres aventures periodístiques en què he pogut participar. He tocat també altres branques d'aquest gremi, ja que vaig participar en un podcast sobre futbol internacional i intento treballar diàriament al meu compte de TikTok.

A més, de forma eventual m'he penjat una càmera del coll per poder capturar, en imatge o en vídeo, tot el que passa en un camp de futbol o qualsevol altre espai del planeta. Afortunadament, formo part d'una nova generació de periodistes disposats amb total convicció a canviar el rumb de toxicitat que ha estat adquirint aquesta complexa però increïble professió els darrers anys. Diuen que el periodisme és l'ofici més bonic del món i no puc fer res més que estar-hi d'acord. Però, això sí, cal tenir-ne cura com mereix. I això miro de fer cada vegada que aixeco la pantalla i sotmeto als meus dits a un repicar incansable sobre el teclat.

Xavi Hernández al Santiago Bernabéu
Jugadors del Barça Atlètic celebrant un gol