L'òrbita del rei emèrit Joan Carles I sempre ha estat envoltada de personatges peculiars i adinerats, però pocs tan singulars com el protagonista d'aquesta sorprenent història. Es tracta d'un xeic amb arrels més properes del que es podria imaginar: és català, va néixer a Barcelona, i últimament ha estat notícia pel seu interès en un dels símbols més estimats de Catalunya, el FC Barcelona.
Pilar Eyre dona tots els detalls
Segons va revelar recentment la reconeguda periodista Pilar Eyre, aquest xeic no és altre que un nebot-nét del rei Fahd d'Aràbia Saudita, la família del qual va arribar a Barcelona als anys vuitanta, fugint de complicacions polítiques al seu país.
Instal·lats en una luxosa vivenda a l'exclusiva avinguda Pearson, al cor de Pedralbes, aquest particular príncep saudita va néixer a la prestigiosa Clínica Dexeus el 1987 i va viure a Catalunya durant diversos anys.

Durant aquest període clau, el jove príncep va aprendre castellà a la perfecció i una mica de català, va assistir a l'escola local i va desenvolupar una profunda connexió emocional amb la ciutat comtal. El seu pare va ser molt proper al rei Joan Carles, especialment durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92, cosa que ha mantingut una dèbil però constant relació familiar amb l'emèrit.
La relació entre aquest príncep i Barcelona no es limita únicament a records nostàlgics d'infància. Pilar Eyre va mencionar en la seva intervenció que l'any passat es va rumorejar intensament sobre el seu interès en adquirir ni més ni menys que el FC Barcelona.
Un interès sorprenent, atès que el Barça pertany als seus socis i no es pot vendre de manera tradicional. No obstant això, la seva afició al futbol és més que un caprici: ja que la família reial saudita és propietària del Newcastle United, equip històric del futbol anglès. Cal matisar que en el vídeo, Pilar Eyre assegura que el Newcastle està en la segona categoria del futbol anglès quan en realitat està a la Premier League.
'Negociacions' en català
Pilar Eyre, sempre precisa i coneixedora de l'entorn dels Borbons, va aclarir també que el xeic no manté una relació directa molt estreta amb Joan Carles I, encara que sí amb el seu pare. "El rei està ara tan abandonat, tan sol, que de tant en tant rep invitacions d'aquest tipus", va expressar Eyre en un to crític cap a l'aïllament en què sembla submergit l'exmonarca.

Una anècdota curiosa plantejada per Eyre va ser si Laporta i el xeic haurien conversat en català durant la seva trobada, un detall petit però significatiu que podria revelar fins a quin punt aquest príncep saudita manté les seves arrels culturals catalanes. Aquesta pregunta va quedar a l'aire.