Albert Galera

Imatge d'autor d'Albert Galera
e-mail icon
linkedin icon
x icon
instagram icon

Vaig néixer a Barcelona l’11 de novembre de 1970. Les meves grans passions són el cinema i la literatura. Soc escriptor, crític, analista cinematogràfic, distribuïdor, docent especialitzat i programador de festivals.

Col·laborador de la revista 'Dirigido por', he escrit diversos llibres, entre els quals s’hi troben “Anna Karina. La princesa de la Nouvelle Vague”, “Jean-Pierre Melville. Sombras y silenciós”, “Gigantes del cine” i la novel·la “Una rosa no florece sin espinas”, així com coautor de nombrosos llibres col·lectius.

He exercit de guionista del programa “Va de cine” de RNE-Ràdio 4 i he estat el director i presentador del programa “Per un grapat de pel·lícules” de Ràdio Estel.

Pel que fa a la docència, he impartit cursos d’estiu per a la Facultat Ramon Llull, seminaris pel centre The Cine, sessions infantils als Lluïsos de Gràcia i cursos organitzats pel Museu de Cinema de Girona. Ara inicio una nova etapa com a redactor de XCatalunya.

Muntatge amb una imatge d'Albert Rivera durant una entrevista al programa "El hormiguero". A l'esquerra una imatge de Malú
Muntatge amb una imatge de Maria Nicolau a l'espai Cuina salvatge de TV3. De fons, la celebració d'una rave