La xocolata sempre ha estat i continua sent un d'aquests productes difícilment prescindible i tota una temptació per a molts consumidors. Un interès que s'accentua davant de qualsevol oferta.
Des de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat tenen en promoció la xocolata Milka i, òbviament, aquesta oferta ha despertat un gran interès pels amants de la xocolata, que se n'han fet ressò a través de les xarxes socials. La repercussió s'ha iniciat a partir d'un tuit de la usuària @MontseBorrell2 on ha compartit aquestes apassionades paraules: "No puc parar!! Que algú em tregui la xocolata!", que ha acompanyat amb una imatge d'una taula de xocolata a punt d'acabar-se.
Aprofitant aquesta publicació, un altre usuari, @david14kp, l'ha encertada i proveït d'una elegant ironia, ha interactuat al fil: "no vagis al BonPreu Esclat, tenen la Milka d'oferta!!!!". Resposta que ha rebut la rèplica de la usuària original reconeixent que ja hi ha anat i que, a partir d'ara, es veurà obligada a fer més exercici.
Bonpreu i Esclat està oferint la xocolata amb llet Milka -la de tota la vida-, a un preu de 1,30€ la rajola. Però a més, també estan promocionant la resta de varietats de xocolata Milka a preus ajustats i amb promocions de 3x2, fet que suposa una veritable festa per a totes aquelles persones que necessiten disposar de xocolata a casa.
La xocolata amb llet dels Alps
El cacau que es fa servir per fer la xocolata Milka amb llet dels Alps prové del fruit de l'arbre del cacau. Els arbres del cacau creixen a la regió del tàlveg equatorial. Les regions de cultiu més importants de les que obtenim el nostre cacau es troben a Costa d'Ivori i Ghana, així com a Índia, Indonèsia, Brasil i República Dominicana.
El 80 per cent del cacau és cultivat per petits agricultors. El cultiu del cacau requereix molta atenció i paciència, perquè el cacau és un fruit molt sensible. Un cop transcorreguts cinc anys es poden recol·lectar els fruits del cacau per primera vegada. La recol·lecció del cacau és manual. Amb un matxet es tallen els fruits directament al tronc o a les bifurcacions de les branques. Els plantadors aboquen el contingut del fruit del cacau, és a dir, les llavors i la polpa, en fulles de plàtan. Aquestes s'emboliquen a la part superior. Les llavors i la polpa comencen ara a fermentar.
Després del procés de fermentació comença l'assecatge dels grans de cacau. Estesos en enormes estores, els grans s'assequen entre sis i deu dies sota el càlid sol tropical. La fermentació i l'assecatge tenen una gran influència en la qualitat del cacau i, per tant, també són decisius per al sabor.
Tot i que sempre amb moderació, el consum de xocolata pot ser un bon aliat per a l'estrès, tal com reconeix el dietista i portaveu de l'Acadèmia de Nutrició i Dietètica, Ángel Planells: “sí que s'ha demostrat que consumir xocolata redueix el cortisol, l'hormona de l'estrès”.