Ambulancia

Tragèdia mortal en un accident a la C-60

El vehicle va sortir de la via per causes que s'investiguen i el segon ocupant va resultar ferit greu

Un motorista ha mort aquest dissabte de matinada en un accident al punt quilomètric 0,3 de la C-60, al terme municipal d'Argentona (Maresme). Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís quan faltaven deu minuts per les quatre.

Segons informa el Servei Català de Trànsit i per causes que encara s'estan investigant, la motocicleta que circulava amb dos ocupants ha sortit de la via. A causa del xoc, va morir el conductor del vehicle, DMM, de 40 anys i veí de Mataró, i l'acompanyant va resultar ferit greu i va ser traslladat a l'hospital de Mataró. Amb aquesta víctima, són 55 les persones mortes en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya , divuit de les quals han estat motoristes.

A l'accident, han treballat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l'any, per oferir suport psicològic, així com servei d'orientació sobre els tràmits després del sinistre.

Altres accidents a la C-60

En els darrers anys, la carretera C-60 ha estat escenari de molts accidents, alguns tràgics i altres amb importants conseqüències materials i de trànsit.

Un dels factors més rellevants en aquests accidents és alta velocitat i somnolència al volant. Un exemple recent va passar a la C-60, on un conductor es va quedar adormit i va provocar un greu accident.

A més, s'han registrat accidents amb diversos vehicles implicats, cosa que genera llargues retencions i complicacions en la circulació. Per exemple, un aparatós accident a la C-60 va portar al tall de la carretera, causant importants demores i dificultats en la mobilitat.

Les autoritats de trànsit han intensificat les campanyes de conscienciació i els controls de velocitat a la C-60, amb l'objectiu de reduir la sinistralitat. Aquestes accions són part dʻun esforç continu per millorar la seguretat viària i protegir la vida dels usuaris dʻaquesta important artèria de comunicació.