Cotxe de Mossos

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a la C-26

Aquest any 53 persones han perdut la vida en sinistres de trànsit a la xarxa viària catalana, 16 de les quals motoristes

Una motorista de 63 anys i nacionalitat alemanya ha perdut la vida aquest dimecres en un accident de trànsit a la C-26 al terme municipal d'Olius (Solsonès). El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que el sinistre ha tingut lloc al punt quilomètric 110,3 de la via. Els Mossos han rebut l'avís a les 10:56 hores. Per causes que encara s'estan investigant, hi ha hagut un xoc frontal entre una furgoneta i una motocicleta.

A conseqüència de l'impacte, la conductora del vehicle ha mort de dues rodes. Cinc patrulles de la policia, una dotació dels Bombers i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al punt del succés. En un primer moment, s'ha tallat la via i després s'ha establert pas alternatiu.

Segons el Servei Català de Trànsit , un total de 53 persones han perdut la vida en accidents aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya. D'aquests, setze n'han estat motoristes.

Víctimes mortals

Les víctimes mortals en accidents de trànsit no paren de créixer i aquesta dada preocupa l'administració. És important augmentar les campanyes de sensibilització, per tal de poder reduir els accidents de circulació amb cotxes, motos, bicicletes i vianants a zero.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per aclarir quins són els motius de l'accident. S'haurà d'analitzar si el xoc frontal respon a una imprudència o circumstàncies de la via com poca visibilitat, qualitat del paviment, etc. En aquest sentit, és important augmentar les vies interurbanes amb dos carrils amb sentit, per evitar les col·lisions frontals.