Muntatge amb una imatge del programa “Tot és mou” de TV3. A l'esquerra una imatge amb un grup de formigues

VÍDEO: Truc per allunyar les formigues de casa teva

Remeis casolans molt útils

Durant aquests dies de calor, arriben algunes circumstàncies clàssiques d'aquesta època de l'any, com ara les molèsties generades pels molestos mosquits o les formigues que es colen a casa nostra.

Un cop més, el programa Tot es mou de TV3, presentat per la gran Helena Garcia Melero, ha tornat a incloure un nou reportatge que ens pot servir com a ajuda domèstica davant la problemàtica de la invasió de formigues. Melero ha presentat la peça amb un titular contundent, però alhora pacifista, no es tracta de declarar la guerra a les formigues, simplement aconsellar-les que deixin d'ensumar a l'interior de les llars: “avui hem promès a la nostra audiència que acabarem amb les formigues sense matar-les".

Per tot això, Melero ha convidat la comunicòloga Míriam Riau, que ha iniciat el reportatge aclarint que "avui portem remeis perquè les formigues no vulguin formar part de les nostres vides, a les nostres cuines". Riau ha recordat que per molt lògic que sigui, cal no oblidar tapar aquests forats pels quals els és fàcil colar-se, per a continuació destacar un producte que considera essencial contra les formigues: “el cafè, i si pot ser acabat de moldre perquè llavors l'aroma és molt més intens”. I és que sembla que les formigues tenen un problema amb el cafè: “no els agrada gens”. Míriam Riau conclou que hauríem de deixar aquest cafè als llocs pels quals pensem que es passegen les formigues, almenys durant un parell de dies.

A més del cafè, el vinagre de neteja és una altra de les olors que no els agrada a les formigues, per la qual cosa es recomana netejar amb aquest vinagre. L'ideal és deixar grans de cafè per sobre d´aquelles zones que hem netejat amb el vinagre, convertint-se en una combinació letal per evitar la intromissió d'aquests insectes. Durant el reportatge, Riau també ha destacat l'all com una altra eina vàlida, però evidentment amb allò que representa la seva olor, no precisament agradable tampoc per als humans. La menta i l'alfàbrega, agradables per a nosaltres, són igualment molestes per a elles.

Finalment, Riau ha destacat l'ús de pólvores de talc com una altra possibilitat a tenir en compte: "tampoc els agrada i és una olor molt més neutra i més agradable". Tots ells remeis domèstics amb què podem evitar els insecticides i que suposaran l'adéu de les formigues de casa nostra.