Muntatge amb una imatge duna dona menjant xocolata. A l'esquerra una imatge amb la mà d'una dona donant conformitat

VÍDEO: Una nutricionista explica a TV3 els beneficis de menjar xocolata

Bones notícies pels amants de la xocolata

La xocolata continua sent una de les grans debilitats de nombroses persones. Molts la consideren com un caprici, un plaer que sovint degustem conscients que no és gaire recomanable... o potser conté més beneficis del que pensem.

El programa Tot es mou de TV3, presentat amb gran rigor i simpatia per part d'Helena Garcia Melero, ha fet feliç molts degustadors de la xocolata en parlar de l'energia positiva per al cos i la ment que genera el consum de xocolata. A través de la dietista nutricionista, especialista en Nutrició Esportiva, Sandra Sardina, aquesta ha destacat el seu valor antioxidant, superior al de diverses fruites, cosa que resulta beneficiós per a la nostra salut, a més de reduir el risc de malalties del cor i de la circulació. Sardina també ha destacat el fet que ajuda a la concentració i aporta optimisme, característiques molt interessants que de ben segur faran recapacitar sobre els dubtes pel seu consum.

El mercat de xocolata es veu impulsat principalment per la creixent demanda de xocolates d'alta qualitat i ecològiques, a mesura que els consumidors es preocupen més per la salut i són més conscients de l'impacte mediambiental de les eleccions alimentàries. A més, quan augmenta el nivell d'ingressos, els consumidors són més propensos a comprar xocolates de més qualitat, i quan els tipus de canvi són favorables, la xocolata pot resultar més assequible per als consumidors de diferents països.

Els nombrosos beneficis de la xocolata

Segons l'informe anual elaborat per Produlce, l'Associació Espanyola del Dolç, de mitjana cada espanyol consumeix 5,5 kg de cacau i xocolata a l'any, un 30,1% del total del sector. Tot i que l'estat espanyol està per sota de la mitjana europea en el consum de xocolata, la facturació d'aquest dolç arriba als 1.708 milions d'euros (25,3% del dolç total).

D'altra banda i segons Bupa Salud, els beneficis del consum de xocolata inclou millora de la funció cardiovascular, redueix el risc de patir malalties cardíaques, estimula les funcions cognitives, augmenta la producció de dopamina i serotonina, estimula el metabolisme, millora la digestió, té efectes positius sobre la salut de la pell, augmenta l'energia i la resistència, té efectes positius durant l'embaràs i genera una experiència plaent. Uns postulats que coincideixen amb les teories exposades per la nutricionista Sandra Sardina a la seva intervenció televisiva.

En qualsevol cas i parafrasejant Willy Wonka, potser "el secret no és la xocolata, el que importa són les persones amb qui la comparteixes".