Muntatge amb una imatge del programa Tot és mou de TV3. A l'esquerra, una imatge amb un robatori de telèfon mòbil

VÍDEO: Els influencers t'expliquen com evitar que et robin a Barcelona

La capital catalana i el temor dels turistes

Barcelona és una destinació turística molt sol·licitada i a l'estiu la capital catalana es converteix en un gran aparador per al turisme. Però tot això també implica que es converteixi en un objectiu prioritari per als lladres.

El programa Tot es mou de TV3, presentat amb gran talent per Helena Garcia Melero, ha inclòs un reportatge en què diversos influencers comparteixen consells per evitar ser robats durant la nostra estada a la ciutat comtal. El periodista Josep Palau ha presentat un muntatge de diversos vídeos, que s'han fet virals i que han causat certa polèmica, en què s'alerta sobre aquests "pickpockets" que es dediquen a sostraure pertinences passant molt desapercebuts. Entre els consells que inclou aquesta peça, ens indica que si mengem per Barcelona, ens mostra com hauríem de protegir la bossa si estàs consumint en una terrassa.

Incertesa entre els turistes

Durant el reportatge podem seguir comprovant els consells d'alguns vídeos, també per protegir la nostra maleta a l'hotel on ens allotgem, treure'ns les joies de valor mentre fem una passejada, guardant-les a la caixa forta de l'hotel, i fins i tot es pot observar com en alguns casos, els més previsors, posen un localitzador al seu fill per si es perd entre la multitud de la ciutat. Després hi ha alguns consells clàssics, com el fet de posar-nos la motxilla al davant, fins a protegir-nos amb una clau que també és una navalla. Alguns casos poden ser molt útils, d'altres potser alguns els trobaran exagerats, però en qualsevol cas ens serveixen per a reflexionar.

Consells de seguretat que, tal com informa Josep Palau, han generat certa controvèrsia per la seva radicalitat, com el cas esmentat de portar a sobre una navalla camuflada. En el cas dels telèfons mòbils, s'aconsella portar-lo lligat al voltant del canell. Un recull de consells que potser alerten d'un perill excessiu al voltant de la ciutat. Però segons l'opinió d'alguns turistes entrevistats i que s'han inclòs en el reportatge, potser sí que hi ha un cert pànic entre els turistes i les seves estades a Barcelona: “Molt de compte si vens a Barcelona. Les persones d'aquí m'han dit que tingui molt de compte amb la motxilla i amb el telèfon. És la primera vegada que estic a Espanya i que em sento amb una sensació d'inseguretat sense haver-me passat res”. Declaracions d'un turista sud-americà que reflecteixen una tendència de certa incertesa entre el turista que escull Barcelona com a destinació.