Muntatge amb una imatge d'Aloe Vera a una taula. A la dreta una imatge amb una dona gratament sorpresa

VÍDEO: Les desconegudes aplicacions de l'Àloe Vera al teu dia a dia

Com aprofitar les grans possibilitats

Des del perfil d'X (Twitter) de Somos Cosmos, autodefinits com "una finestra a l'intercanvi de coneixements sobre ciències naturals, notícies d'actualitat, tipus de vida diària i altres dades interessants", han pujat un vídeo molt interessant sobre les possibilitats de l'Àloe Vera.

"No sabia que l'Àloe Vera pot tenir aplicacions tan interessants". Sota aquest titular, es pot visionar el vídeo musicat, on durant 3 minuts podem comprovar les enormes possibilitats alternatives del producte. El seu gel és molt vàlid per a múltiples aplicacions, tal com es pot detectar al sorprenent vídeo que ja compta amb més d'un milió de retuits i supera els 4 milions de likes.

Originària del nord d'Àfrica, l'Àloe Vera és una planta suculenta molt coneguda per les propietats medicinals. És adequada tant per a interior com per a exterior i amb unes poques hores de sol al dia, pot florir. L'Àloe Vera té fulles carnoses, lanceolades i amb el marge dentat. Les flors creixen en una tija que surt del centre de la planta i pot assolir 1 metre d'alçada. Aquesta planta té una llarga història de cultiu a les regions tropicals i subtropicals més seques del món, tant com a planta ornamental com a medicinal. El gel que s'obté tallant les fulles inferiors té propietats cicatritzants i es pot utilitzar per curar ferides i cremades.

Una font inesgotable de possibilitats

L'Àloe Vera ja disposa dels seus propis productes com a netejavidres, ja que tal com es pot percebre en el vídeo, és un excel·lent netejador per a vidre, miralls i superfícies de vidre. Fantàstic per netejar fàcilment vidre, finestres, miralls i superfícies de ceràmica esmaltada. Amb un alt efecte de poliment, no deixa marques, i permet que els vidres i miralls es mantinguin nets durant més temps.

D'altra banda i com indiquen a Gastroactitud, també han estat molts els cuiners que han introduït l'Àloe Vera a les seves creacions, però el primer a reclamar el seu lloc a la cuina espanyola i a usar-lo va ser Quique Dacosta l'any 2012 amb la seva creació “La bruma”, un plat d'arròs carnaroli gelificat a l'Àloe Vera. Per ell, l'Àloe Vera és “la reina de les plantes” per totes les seves propietats saludables i curatives, ja que a la cuina quan es tallen o es cremen automàticament se l'apliquen directament. Aquest va ser el començament que el va fer anar més enllà amb l'Àloe Vera fins a portar-lo al plat. El cuiner va ser un dels pioners en l'ús de l'Àloe a la gastronomia. I va anar treballant quan es va adonar que aquesta planta té altres característiques molt interessants per a la cuina: és gelificant, estabilitzant i emulgent.