Muntatge amb una imatge de Leonor de Borbó en primer terme. A la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, els Reis d'Espanya durant una desfilada militar

El vici que Leonor de Borbón ha aconseguit amagar els seus pares… fins ara

Un secret de la princesa que ha sortit a la llum

Darrerament i coincidint amb la majoria d'edat, la princesa d'Astúries, Leonor de Borbó i Ortiz, és un gran motiu de preocupació per part de la seva mare, la Reina Letizia.

Al seu interès recurrent per accedir a l'entorn de sofisticades discoteques, se li afegeix ara un secret personal que ha sortit a la llum: la successora al tron d'Espanya ha estat fumant d'amagat des de fa aproximadament dos anys.

La primogènita del rei Felip VI i la Doña Letizia està protagonitzant alguns capítols que esquitxen la imatge de la Casa Reial. Després d'haver incomplert una norma de conducta a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, on va ingressar el 17 d'agost de 2023, per no respectar-ne els horaris nocturns, ara se li afegeix aquesta imatge com a fumadora de cigarrets electrònics en secret. Leonor es va iniciar en el consum de cigarrets durant la seva etapa en un internat de Gal·les. Aquesta forma de fumar d'amagat es pot considerar com un relleu generacional, ja que tant la Reina Sofia, com Letizia, acabarien per reconèixer el seu hàbit com a fumadores ocasionals i en secret.

A més de la seva condició de princesa d'Astúries, la princesa Leonor també té els títols de princesa de Girona i de Viana, duquessa de Montblanc, comtessa de Cervera i senyora de Balaguer, cosa que el vincula estretament amb Catalunya. De fet, el novembre del 2019, Leonor va fer un controvertit discurs, en un català excel·lent, durant la cerimònia del lliurament de Premis Fundació Princesa de Girona.

Primer discurso de la princesa Leonor en Catalán

La princesa rebel

L'actitud com a fumadora de Leonor i les seves sortides nocturnes per Saragossa han coincidit amb el famós vídeo que, en realitat es va demostrar que es tractava d'un deepfake , en què suposadament es podia percebre la princesa fent un ball a TikTok, que va provocar tot un impacte a les xarxes socials. Tot i que es va demostrar que la noia en qüestió no era Leonor de Borbó, l'ensurt que es van emportar a la Casa Reial va ser dels que no s'obliden.

Leonor clama per una llibertat personal que la seva condició com a monarca posa en dubte. Tant les seves accions com la seva estètica, són analitzades al mínim detall, com el cas del pendent al cartílag de la seva orella, un ear cuff que es va entreveure durant un acte públic al col·legi Julio Verne de Leganés. Encara que el 2022, es va especular amb una possible relació de la Princesa Leonor amb el príncep del Marroc, Moulay Hassan, Leonor es manté molt mesurada en relació amb la seva vida sentimental, que manté amb molt més secret que la seva condició de fumadora.