Muntatge amb una escena de la pel·lícula "42 segons". A la dreta una imatge amb el logotip de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 del 3 d'abril: L'equip que va tocar el cel a Barcelona 92

Un film emotiu i èpic

La gran pel·lícula de TV3 per a dimecres que ve, 3 d'abril, és 42 segons . Una pel·lícula que se centra en el capítol històric de la secció espanyola de waterpolo i la contractació de l'entrenador més dur del món en la seva intenció d'obtenir la medalla d'or als Jocs Olímpics de Barcelona 92.

El film, codirigit per Àlex Murrull i Dani de l'Ordre el 2022, radiografia una història esquitxada per la frustració , especialment centrada a la final de waterpolo de les olimpíades celebrades a Barcelona. Els 42 segons a què al·ludeix el títol, es corresponen amb el breu espai de temps que li va faltar a la secció espanyola de waterpolo per aconseguir l'or olímpic. Van haver de conformar-se amb la medalla de plata en benefici d'Itàlia, selecció que va obtenir l'or després d'un dramàtic temps extra de tres pròrrogues.

42 SEGUNDOS - Tráiler Final (Universal Pictures) HD

42 segons està realitzada amb una clara vocació èpica i explico uns fets que van protagonitzar membres de l'equip encapçalats per Pedro García Aguado i Manel Estiarte. L'actor Jaime Lorente és l'encarregat de donar vida a García Aguado, mentre que Álvaro Cervantes interpreta Estiarte. El mateix Pedro García Aguado fa un cameo en uns instants de la pel·lícula, com a membre de la Federació esportiva dels Jocs Olímpics.

De la glòria a la tragèdia

Un altre dels jugadors més determinants d'aquest equip de llegenda va ser el porter Jesús Rollán, que al film és interpretat per Cristian València. L'equip de la pel·lícula va ser molt respectuós amb la imatge de Rollán, a manera de respecte per la seva memòria després d'haver-se tret la vida el 2006. Pedro García Aguado, conegut com a “Toto García” sempre va ser un tipus controvertit, amant de les festes i enganxat al consum d'alcohol i cocaïna, addiccions que ja va desenvolupar durant la preparació dels jocs olímpics, tal com detallaria al seu llibre “Mañana lo dejo” (Editorial Amat, 2012).

García Aguado ha passat a la història com un dels millors waterpolistes del món; va aconseguir el campionat olímpic a Atlanta 96, ha exercit de coach dels programes de Cuatro, Hermano Mayor i El Campamento. Ha reconegut que la seva terrible experiència amb les addiccions li ha servit per ajudar altres persones amb problemes similars.

“No volem fer el ridícul a Barcelona 92”. Amb aquesta declaració d'intencions del director tècnic d'aquell equip, es percep les ànsies per l'ambició d'un equip que es va prendre aquelles olimpíades com un gran repte personal i col·lectiu.

42 segons es va estrenar als cinemes el 2 de setembre del 2022 i ara la televisió pública catalana ofereix l'oportunitat de recuperar-la a través de l'esperada emissió de dimecres 3 d'abril, a les 22:05h .