Detall de menys de persona introduint un tàper amb maduixes en una nevera plena de fruites i verdures, en un cercle vermell sobre fons de pla detall d'una maduixera

El truc casolà perquè les maduixes aguantin molt més temps a la nevera

És clar que aquest truc podria consistir en una recepta elaborada amb maduixes, però això seria massa obvi

Les maduixes són la fruita preferida de moltíssima gent. Tant és així que fins i tot moltes nenes i nens els encanta. El seu sabor dolç amb un toc d'acidesa la converteix en la millor llaminadura natural.

Però conservar les maduixes durant uns quants dies es fa missió impossible. Per això et donarem un truc infal·lible i facilíssim per conservar-les i que durin una mica més sense fer-se malbé.

Les maduixes són la fruita més esperada i la més difícil de conservar

Les maduixes han arribat com cada primavera i, per a molts, sense exagerar, és dels esdeveniments més esperats de la temporada. Una fruita bonica a la vista, rica al gust i amb milers de possibilitats.

Muntatge d´una caixa de maduixes i una rodona amb la boca d´una noia menjant-se una maduixa
Arriba l'estiu i amb ell les maduixes | Pexels, Lkostudio

I és que segurament estiguis esperant que aquest truc que venim a donar-te tingui a veure amb una recepta, però no és així. Encara que coses amb maduixes n'hi ha moltíssimes per fer.

Gelats, pastissos, batuts o fins i tot amanides, són maneres de donar més ús a la maduixa de l'habitual, perquè no es quedin mortes de riure a la caixa. Aquesta caixa enorme que comprem perquè surt millor, però que després, cal llençar.

Una amanida de fulles d'espinacs amb maduixes tallades a rodanxes i acompanyada de fruits secs, amb una mica de formatge suau, és una meravella. Però, si no ets tan arriscat, sempre pots introduir-les a les teves receptes rebosteres de sempre.

Passos perquè les maduixes t'aguantin fins a 6 dies en bon estat

El primer que has de saber és que les maduixes són un producte molt delicat i que qualsevol dany fa que es facin malbé més ràpid. És per això que solen vendre's en caixes i que hem de transportar-les amb molt de compte.

Detall de persona guardant una caixa de maduixes a la nevera, en un quadrat vermell sobre fons de taula amb pols de maduixa casolans
Aprèn a conservar la fruita preferida de la primavera | Iulia Cozlenco de Getty Images, DragonImages

El següent a tenir en compte és que, un cop arribem a casa, les hem de revisar i netejar bé. Fixa't bé perquè, sovint, amagades on els clients no les puguin veure, sempre hi ha alguna maduixa en mal estat.

Les has de retirar perquè, les maduixes que estan en mal estat, si es mantenen al costat d'altres, fan que aquestes empitjorin abans. Després neteja-les i segueix aquest truc perquè és la clau.

Introdueix-les molt ràpidament (només durant dos segons) en aigua molt calenta, com a uns 60º C. Immediatament després, deixa-les en un bol amb gel i asseca-les amb paper absorbent.

Utilitza aquest mateix paper per col·locar a la base del tàper on guardaràs les maduixes. Tapa-les també amb paper. Les maduixes guardades no han de quedar gaire estretes, sinó que hi ha d'haver aire entre elles perquè no es trenquin i aguantin més temps.

Prova de seguir aquests passos i veuràs com les maduixes es mantenen fresques. Quan abans t'aguantaven dos dies, ara et duraran fins a 5 i 6 dies perfectes. I a gaudir de la primavera!