Clients dins del restaurant de què parla la notícia

Tanca un mític restaurant català per culpa d'una absurda decisió burocràtica

Clients i excursionistes protesten

El dia abans del tancament definitiu del restaurant del cim de la Mola després de gairebé 60 anys de servei, una cinquantena d'excursionistes i clients fidels han pujat per protestar contra una decisió que consideren "injusta" i "desproporcionada". Entre crits de 'Volem esmorzar', 'La Mola és de tots' i 'Gomar dimissió', els concentrats, amb la família propietària del negoci visiblement emocionada, van criticar que el pla de la Diputació de Barcelona per preservar el monestir i l'entorn seria compatible amb el manteniment del negoci.

"Veiem bé que es facin obres i es preservi l'entorn, però les formes no han estat les correctes", ha apuntat Rosa Alsina. Els propietaris han dit sentir-se "com si els desnonessin de casa seva". Al restaurant de la Mola, ple de gom a gom durant tot el matí, res feia indicar que demà serà el seu últim dia obert després de 58 anys. Amb les emocions a flor de pell, el propietari, Joan Bernadí, ha reconegut estar "trist i decebut" per la decisió presa per la Diputació de Barcelona de tancar l'establiment per frenar la degradació del monestir i del seu entorn.

El seu fill Ferran, entre llàgrimes, ha reconegut que són moments durs per a la família perquè és com si els fessin fora de casa. Tot i això, ha agraït el suport i calor rebut per part de les desenes de clients que han pujat aquest dissabte al cim. "Aquests 58 anys han valgut la pena veient l'afecte de la gent", ha afegit.

Excursionistes i clients protesten

Pare i fill van lamentar que se'ls hagi "culpabilitzat" i van assegurar que amb restaurant o sense el cim de la Mola serà un lloc molt visitat . Els excursionistes i clients han pujat a la Mola per protestar contra el tancament han discrepat de les raons donades per la Diputació de Barcelona per justificar-ho. Asseguren que el negoci no és el culpable de la degradació de la mola. "És el cim del Vallès i amb restaurant o sense la gent seguirà pujant", ha assegurat Orland Pons.

Molts dels participants a la protesta eren veïns de l'entorn que pugen a La Mola sovint des de fa anys. Un d'ells, Rosa Alsina, explica que fa 50 anys que visita el cim i que està trist per la manera com s'han fet les coses. En aquest sentit, ha recordat que la família propietària fa 58 anys que porten el negoci i que la manera de fer-los fora no ha estat la correcta.

Aquí, ha deixat clar que tots els espais naturals necessiten un manteniment per evitar-ne la degradació, però que aquests treballs es podrien realitzar amb el restaurant obert. Toni Pérez, alhora, ha assegurat que les raons donades per la Diputació per justificar el tancament "no s'aguanten per enlloc" i que demostren que qui ha pres la decisió no coneix La Mola.

"El que diu la Diputació no és veritat, i jo els pregunto perquè no han fet fins ara res del que han anunciat", ha dit Orland Pons. Els excursionistes han deixat clar que seguiran pujant a La Mola com fins ara però han reconegut que sense el restaurant “no serà el mateix”.