Muntatge amb imatge d'un establiment de Mercadona. A l'esquerra una imatge del formatge francès Comté

T'agrada el formatge francès? Oferta imprescindible a Mercadona

Tot un festí per als apassionats del formatge d'alta qualitat

Un dels productes que aquests dies està arrasant entre els clients habituals de Mercadona és, sense cap mena de dubte, el formatge curat francès Comté. Venut en peça de 200 grams, a un competent preu de 4,15€.

La cadena valenciana de supermercats es caracteritza per la seva extensa oferta de formatges i derivats. Tot i això, el Comté és un producte de gamma superior, un formatge que és veritable patrimoni gastronòmic francès. Un formatge de llet crua amb pasta premsada cuita. Procedent del massís del Jura, una regió de muntanya mitjana que s'estén pel Doubs, el Jura i l'Ain i alguns municipis de Saona i Loira. Les vaques de les races franceses Montbéliarde i Simmental són les úniques autoritzades per a la producció de llet al Comtat. Cada dia, el Comté es produeix a mà en unes 140 formatgeries del poble, també anomenades “fruitières”. La seva procedència és molt antiga, tant que fins i tot ha aparegut referenciada en escrits que daten de l'època romana.

Un formatge excepcional

Cada roda de Comté ha de passar almenys quatre mesos al celler de maduració abans de ser ofert als gurmets. Alguns fins i tot hi són durant 12, 18 i 24 mesos, o fins i tot més, ja que es necessita el seu temps per trobar el veritable sabor d'un formatge que és el paradís per a tot bon amant d'un bon formatge. Aquest producte que es pot adquirir a Mercadona és ideal per degustar-lo amb pa torrat amb tomàquet, protagonitzant una bona amanida, combinant-lo amb un assortiment de fruita seca, ratllat per donar el toc ideal a un exquisit plat de pasta, al costat d'altres il·lustres formatges -com rulló de cabra, brie, camembert amb tòfona, vell ibèric, cheddar, gorgonzola o roquefort-, a través d'una deliciosa taula de formatges, per fondre sobre una baguette, o simplement com a luxós entrepà.

Es recomana acompanyar-lo d'un vi negre a l'alçada, en solitari, en companyia o en grup. Qualsevol moment és una bona opció per a un caprici i alimentar el nostre paladar. A més, s'hi afegeix el fet que és especialment ric en proteïnes d'alta qualitat, conté calci i vitamines B. No et quedis sense tastar l'autèntic sabor a França.

Des de Mercadona ja fa unes setmanes que l'estan promocionant amb altres incorporacions -com el Morbier, el Provolone i el formatge tou-, que certifiquen aquesta cadena de supermercats com una de les més actives pel que fa a l'oferta de formatges. Un festí per a qualsevol amant d´aquest producte lacti mil·lenari ric en calci i proteïnes d´alta qualitat.