Muntatge amb el vestíbul d'una casa de fons, dos cercles amb una cantonada d'una habitació amb humitat i sense i un emoji amb cara de sorpresa i signes d'exclamació

El truc definitiu per treure per sempre el verdet de les parets de casa teva

És possible acabar amb la floridura de les parets sense necessitat de costoses reformes i només amb un truc casolà

No hi ha parets on la floridura no hagi aparegut o aparegui alguna vegada. Aquesta és una reacció natural de la pintura i el guix al fred, les pluges o la boira.

La bona notícia és que, per solucionar aquest problema, hi ha una solució que qualsevol persona pot fer. I sense necessitat de ficar-se en obres o arranjaments complexos.

Muntatge amb la sala d'una casa de fons amb dues butaques i una taula i una dona amb un somriure fent un gest amb la mà
Tenir la casa sempre perfecta és fàcil si coneixes aquests trucs | Pexels, Yauhen Akulich

El verdet que apareix a les parets té una solució senzilla

El verdet que apareix a les parets és molt normal. Ja que sol venir donat tant per agents externs com per condicions internes que són sovint inevitables.

Aquest verdet no és més que la humitat provinent de les condicions climàtiques exteriors que es filtren a les parets. O també la reacció pròpia d'un lloc que ha estat tancat i humit fins a cert punt.

Però hi ha un remei casolà que no només serveix per netejar les parets del verdet. També per desinfectar i donar brillantor a l'acer inoxidable de les aixetes, per a la roba i, fins i tot, per desembussar.

Dona d'esquena alertada per floridura a la paret de la banyera, sota cercle vermell amb imatge de fons de got amb vinagre
Amb vinagre blanc podràs eliminar fàcilment la floridura de les parets | AndreyPopov de Getty Images Pro, Saaster, Getty Images, xcatalunya.cat

Es tracta, en efecte, del vinaigre. I no cal un en especial, el mateix vinagre blanc que utilitzem a la cuina per amanir les amanides, ens serveix perfectament, encara que també n'hi ha d'especial per a neteja.

Així funciona el vinagre blanc sobre el verdet de les parets

El vinagre blanc elimina la calç, les males olors i, a més, és desinfectant. Ho té tot per ser un dels millors productes de neteja casolans que hi ha.

Hi ha un vinagre especial per a neteja que no és l'alimentari. Aquest té un percentatge força més gran d'acidesa, per la qual cosa sempre serà més efectiu. Tot i que, el casolà, també ens pot servir.

Mà amb guant rosa aplicant esprai en paered, en un rectangle vermell sobre fons de cantonada blanca de paret amb floridura
Una solució casolana per a la floridura de les parets | Africa Images, vvoevale, xcatalunya.cat

Per netejar les parets de casa, el més còmode i recomanable és emplenar un pot amb broquet d'esprai, meitat aigua i meitat vinagre blanc.

Un cop realitzada la barreja, n'hi haurà prou amb polvoritzar-la sobre les taques de la paret i deixar-la actuar durant mitja hora. Per, després, netejar l'excés de floridura amb un drap.

Aquesta és una solució magnífica per netejar el verdet comuna de les parets de casa. I per evitar, així, que la cosa es posi pitjor i hàgim de recórrer a obres més grans.