Muntatge amb una imatge aèria de la ciutadella de Roses ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, imatge d'un plat de suquet de peix

A quins restaurants es pot menjar a la campanya gastronòmica del suquet de peix?

Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny

Amb rap, calamars, gambes, escórpora, daurada, turbot, llobarro, clavilla... el suquet de peix s'adapta als gustos i exigències de tots els paladars i els amants d'aquest tradicional plat de pescadors tenen l'oportunitat de comprovar-ho a Roses, podent escollir entre tretze propostes diferents al llarg dels deu dies que durarà la campanya.

La campanya del suquet ofereix així a cada nova edició una àmplia mostra de la versatilitat d'una recepta d'arrel tradicional que ha evolucionat al llarg dels anys i on cada xef posa el seu estil personal. Els restaurants que hi participen són: Avinguda, Bitákora, Ca la Valeria, El Mirador de l'Almadrava, El Trull, Express 1961, Falconera, La Cala, l'Àncora, Risech, Roc Fort i Sumac.

Origen pesquer

La recepta originària preparada pels pescadors durant les seves jornades de treball consistia en patates i morralla, aquestes peces de peix menys cotitzades a la llotja.

Amb el pas del temps, els restaurants de la localitat han reinterpretat de cent maneres aquella elaboració, substituint la morralla per peixos com rap, mero, daurada, congre, escamarlans...o innovant en les elaboracions d'aquest plat tan versàtil. La campanya gastronòmica dedicada al suquet de peix ja s'ha convertit en un clàssic a Roses, que promociona i posa en valor la restauració local i els productes autòctons, com són el peix fresc de Roses i els vins de l'Empordà.

Suquet de Peix i vins de la DO Empordà, combinació guanyadora

El maridatge perfecte en tots aquests menús saborosos el proporcionen els excel·lents vins de la DO Empordà. Per això, els restaurants participants, com a prescriptors principals dels productes de proximitat, recomanen el vi apropiat de la DO Empordà per acompanyar cadascun dels menús.

D'aquesta manera, maridant els productes del mar i la terra, es pot assaborir tota l'essència de l'Empordà.

Final de campanya amb els pescadors de Roses per Sant Pere

La campanya aquest any torna a les dates tradicionals al voltant de la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors. La festa començarà divendres a la nit 28 de juny, amb la celebració de la tradicional revetlla de Sant Pere amb un ball animat per l'orquestra Montecarlo.

L'endemà, dia de Sant Pere, a l'esplanada davant de la plaça de Sant Pere, els pescadors oferiran un tast popular de suquet de peix, tal com s'havia fet anys enrere. A partir de les 10h tindrà lloc l´acte oficial amb les autoritats locals, una demostració de tirada de l´art i animació musical amb concert d´havaneres.

A partir de les 12.30h se servirà el suquet de peix cuinat pels pescadors de Roses amb vi de la DO Empordà. Atractiu de proximitat La campanya del suquet de peix de Roses es promociona a través de diferents accions publicitàries i de comunicació als mercats locals de proximitat (Empordà, Garrotxa, Ripollès, Osona, Girona, Catalunya, Andorra i sud i centre de França).

S'adreça principalment a un públic interessat a descobrir l'oferta gastronòmica, que valora el bon ofici dels xefs i aprofita el reclam del suquet per gaudir de Roses i del seu excepcional patrimoni cultural, natural i gastronòmic.