Muntatge amb una imatge d'una noia amb cara sorpresa mirant un telèfon mòbil. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, el logo de Wordle

Les millors estratègies per guanyar a Wordle

T'expliquem els secrets millors guardats del joc Wordle

Fa temps que els passatemps tradicionals han quedat relegats a un segon terme i la gent aposta per distraccions 'telemàtiques' a què es juga amb un mòbil o amb una tauleta amb accés a Internet. Els mots encreuats, els sudokus, les sopes de lletra, les diferències... podríem enumerar una llista molt llarga de passatemps històrics que continuen vius, però han perdut força.

El fet que s'hagin reduït les vendes dels diaris en paper i que només els nostàlgics vagin al quiosc a comprar-lo, ha fet que poca gent obri una pàgina d'internet per resoldre uns mots encreuats o per completar un sudoku. Hi ha altres alternatives com el Paraulògic o el Wordle. Igualment són eines perfectes per treballar el cap, però també per distreure's. Són un autèntic vici.

Els usuaris que juguen a Wordle no paren de créixer

A les xarxes socials, es creen fòrums i es comencen debats sobre Wordle. Els usuaris comenten la solució trobada, com hi han arribat i si consideren que ha estat molt difícil. Altres critiquen que un tipus de paraules o, al contrari, que no se n'utilitzin d'altres. Cada cop hi ha més adeptes i no només els experts en la llengua: gent amb tota mena de coneixements lingüístics.

Avui us volem proposar diferents estratègies i secrets per resoldre allò Wordle de manera més fàcil. No són trampes, però són ajuts. En primer lloc, molts usuaris tendeixen a cercar paraules que tinguin moltes vocals o consonants més freqüents. És evident que hi haurà més paraules amb la 'M', la 'T', la 'S', només per esmentar-ne algunes, que no amb la 'K', la 'W' o 'Z'. D'aquesta manera, es pot buscar una paraula que tingui una gran quantitat de vocals, fins i tot, més vocals que consonants: Aire si juguem en castellà o aeros en anglès. Cal tenir en compte que el joc admet paraules amb lletres repetides.

Una altra estratègia bàsica és mantenir sempre les lletres de color verd (això vol dir que la posició és correcta) i moure les grogues (lletres que estan en posició incorrecta, però existents) i no fixar-se en les lletres que estan en gris (són lletres incorrectes ). Però hi ha un inconvenient important. En el cas que hi hagi tres lletres verdes i dos grisos, quan repetim les tres verdes, només estem intentant dues lletres a cada torn.

Finalment, a les xarxes socials, també hem detectat una estratègia mixta que consisteix en intentar maximitzar el nombre de lletres encertades i molt col·locades a taula fins al quart torn i provar en el cinquè torn una paraula totalment diferent que no s'hagués utilitzat mai abans.