Muntatge amb una imatge del Rei Joan Carles. A l'esquerra una emoticona amb un símbol de restaurant

El restaurant més antiborbònic de Barcelona

Benvinguts al "museu dels vividors"

El programa Planta Baixa de TV3 va compartir la troballa d'un restaurant que és tot un tresor per a aquells que estiguin farts de la monarquia, i més concretament del Rei Emèrit, principal víctima de les paròdies de l'anomenat “El museu dels vividors”, tota una declaració d´intencions.

Berto's Milanesa és una petita cadena de restaurants situats a Barcelona i rodalies, on cada establiment està dedicat a un personatge "barrut" de l'actualitat social, política, esportiva o del món de l'espectacle. De fet, són tres els establiments que centren la seva ambientació en alguns capítols famosos que han caracteritzat el ressò mediàtic dels seus personatges. Un està dedicat a la figura del malaguanyat i llegendari futbolista argentí Diego Armando Maradona. L'astre argentí té el seu propi espai d'homenatge-paròdia a la Travessera de Gràcia de Barcelona. D'altra banda, Julio Iglesias compta amb el seu temple propi al Berto's Milanesa situat al centre comercial Splau, de Cornellà de Llobregat.

I finalment, al número 535 de l'Avinguda Diagonal de la ciutat comtal, trobem el restaurant que s'ha fet viral gràcies a l'emissió del programa de TV3 i l'augment del nombre dels visitants. És el restaurant que dediquen a la controvertida figura del Rei Don Joan Carles, una mena de museu dedicat al "rei més barrut", tal com així ho defineixen els seus creatius responsables.

Al llarg del local, molt freqüentat per personatges mediàtics, es poden detectar tota mena de detalls la principal dels quals és la de parodiar una de les figures monàrquiques més qüestionades dels últims temps. Des de l'exposició d'un elefant de peluix amb una escopeta, a unes crosses, fins a l'emissió en bucle d'alguns dels instants més aclamats de les imitacions de Toni Albà a Polònia .

Però... Què es menja al “museu dels vividors”?

L'especialitat dels restaurants de Berto's Milanesa és, és clar, la milanesa amb patates (de pollastre, porc o vedella). Però també podem degustar uns saborosos fingers i aletes de pollastre, o fingers de mozzarella. Les postres són un altre dels seus punts forts; originals i molt gustosos, destaquen els xurros amb núvols, lacasitos, nutella, nata i coco en pols; gelat de iogurt amb lacasitos picats i nutella per sobre; i gerds banyats en xocolata congelada.

Tota una estrella en aquest peculiar "museu dels vividors", amb què com ha confessat un dels seus cofundadors, Borja Ballesté, a l'esmentat espai de TV3, ningú sembla escandalitzar-se: "La gent que ha entrat mai s'ha queixat, ho entenen. Sí que hi ha gent que veu el cartell, es queixa i no entra, però menys del que ens pensàvem. Se'l prenen amb humor".