Muntatge amb imatge d'una peixateria d'un supermercat. A la dreta, una imatge amb el logotip de l'OCU

Quin és el supermercat que té el millor peix? L'OCU ho té clar

Un estudi revela on adquirir el peix de més qualitat

Segons un informe recentment elaborat per l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris), ja podem saber quin és el supermercat que ofereix el millor peix.

El resultat d'aquest estudi assenyala com a guanyadora indiscutible la cadena de supermercats Gadis. Amb més de 200 establiments, principalment ubicats a Galícia, però també amb alguns a Castella i Lleó, destaquen per la seva proximitat i varietat d'assortiment, apostant pel producte fresc i local. La cadena va ser fundada el 1985 per Roberto Tojeiro Díaz i té la seva seu a Piadela, Betanzos. Gadis és una de les cadenes de supermercats que més han crescut els darrers anys. Una empresa amb un inequívoc ADN gallec, local i sostenible.

Aquests resultats surten de l'enquesta que l'OCU ha realitzat als seus associats, que en un 70% han escollit a Gadis com el que ofereix el millor peix d'Espanya. Un estudi que pot convèncer a molts, però que suposa un contratemps important, ja que fora de Galícia i, en menor mesura, Castella i Lleó, cap altra zona de la geografia espanyola disposa d'establiments de la cadena gallega de supermercats.

L'impacte dels estudis

Els estudis realitzats per l'OCU sempre desperten l'interès del consumidor, que sovint vol satisfer les seves inquietuds pel que fa a les compres que fa, per conèixer si escull els establiments adequats, tant per a la salut dels seus com per l'economia familiar. En aquest sentit, un altre estudi dut a terme a principis d'aquest any, assenyala que Hipercor, El Corte Inglés i Aldi són els supermercats entre les cadenes d'àmbit nacional amb clients més satisfets. Tot i això, en el rànquing dels supermercats per puntuació de satisfacció global (del 0 al 100), la llista està encapçalada per Esclat amb 84 punts.

Aquestes dades en la qualitat del producte serveix com a orientació, però són moltes les famílies espanyoles que no poden consumir peix pel seu cost elevat. De fet, actualment els ciutadans espanyols mengen menys peix que mai i la tendència, cada cop més consolidada, és la d'adquirir el peix el preu del qual no variï substancialment, és a dir que no generi cap ensurt pel que fa a possibles augments del seu cost.

Des de l'Agència Espanyola per a la Seguretat Alimentària (Aesan) s'aconsella consumir peix, en dosis entre tres i quatre racions per setmana. Entre les seves virtuts, hi ha el benefici per a una bona salut física i emocional, i el fet que aporta proteïnes exclusives. Però malgrat això, darrerament s'ha arribat a un mínim històric de tan sols 18,5 quilos per persona a l'any.

Per la seva banda, fa uns mesos la Federació Fedepesca, compartia un comunicat molt alarmant i crític: “Un cop més el Govern deixa de banda l'alimentació saludable i sostenible, en línia amb les recomanacions europees, cosa que beneficiaria tots els espanyols, especialment a les famílies més vulnerables, que són les que, segons dades del mateix Govern, pateixen més taxes i obesitat juvenil i infantil i s'alimenten de pitjor manera”.