Muntatge amb una imatge d´un plat del Restaurant Cal Toni de Barcelona. A l'esquerra, una imatge amb una dona en signe d'aprovació

El petit restaurant de menjar casolà al carrer Entença que no us podeu perdre

Una recomanació a tenir molt en compte

Les xarxes socials són una excel·lent eina de promoció. Pel que fa a l'oferta gastronòmica, actuen com a gran baròmetre sobre aquells restaurants que no ens podem perdre.

Des del perfil d'X (Twitter) de Barcelona Singular, propietat del periodista Marc Piquer, s'ha publicat un tuit en què destaca en gran manera les virtuts del Bar Restaurant Cal Toni, situat al carrer Entença, número 23, de Barcelona. Un establiment familiar de menjar casolà que ha cridat l'atenció de Piquer per la qualitat dels seus plats i per la seva capacitat de resolució amb pocs efectius: “veia com anaven sortint els plats i semblava que a la cuina n'estiguessin 30, però ho fan tot Charo García -gallega- i l'ajudant. Servint, el marit, el pallarès Toni Nogués".

Cal Toni està obert de dilluns a divendres, de 7 a 21h i roman tancat els dissabtes i diumenges. Un horari amb què es defineix la veritable intenció del local: oferta en imponents esmorzars i menús de migdia en què s'exalten les possibilitats del menjar casolà. El matrimoni format per la gallega Charo García i el català Toni Nogués -ella cuinant, ell servint-, han aconseguit trobar l'essència del menjar més tradicional al cor del barri de Sant Antoni.

Un restaurant amb nombrosos adeptes

Tenint en compte les opinions d'alguns dels seus clients, queda molt clar el que es pot trobar a Cal Toni: "Restaurant de barri de tota la vida amb plats deliciosos casolans, molt ben atès per Toni, val la pena la visita!"; "Un dels meus llocs preferits per esmorzar un divendres. El menjar i l'atenció que un rep són d'excel·lent, com si estiguéssim a casa dels nostres avis"; "Menjar casolà increïble! L'amo és molt graciós"; "Molt bona cuina a un preu assequible. Tracte immillorable. El braó està increïble"; "Cuina casolana. Rica, senzilla i barata. Molt bon tracte"; "Lloc de menjar casolà deliciós i un tracte cap al client increïble. El recomano moltíssim!".

Bons plats, preus raonables i molt bon ambient, per això les possibilitats d'èxit si ens decantem per Cal Toni, semblen molt altes. Més enllà de les constants sofisticacions de molts restaurants de tendència, els locals petits, familiars i tan propers com el cas que ens ocupa, s'entreveuen com una necessària opció per contrarestar la invasió de l'elitisme culinari.