Pastisseria a Girona

Les pastisseries de Girona que estan entre les millors de Catalunya

La ciutat de Sant Vicenç dels Horts ha allotjat la setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria

A la perspectiva gastronòmica, el mes de gener està assenyalat el vermell als calendaris de tots els integrants d'aquest gremi, així com dels amants dels dolços. I és que el primer mes de l'any, els pastissos, els pastissos, els bombons i els torrons estan a l'ordre del dia; principalment, per les festivitats de Nadal.

La ciutat barcelonina de Sant Vicenç dels Horts va acollir a finals del mes de gener la Mostra Internacional de Pastisseria, que celebrava la setena edició. S'hi premiava les millors pastisseries del territori català en diverses categories. La condecoració més important és triar els cinquanta millors establiments d'aquest tipus.

I, en aquest rànquing, destaca la presència de fins a nou pastisseries de la província de Girona. Són la Casa Cacau, LaSal Pastisseria, Pastisseria Praliné, Pastisseria Tornés, Pastisseria Ferrer Xocolata, Pastisseria La menuda, Pastisseria Maison Marcel, Gou Pastisseria i Pastisseria Gil. En aquest apartat, tots els establiments seleccionats són premiats i no es determinen posicions.

Sí que es fa posteriorment, quan l'organització del concurs guardona les millors pastisseries en diversos apartats i també les més destacades de cada zona. Aquí, en clau gironina, destaquen la Pastisseria Ferrer Xocolata pel seu premi a la pastisseria amb més valor històric de tot Catalunya i la Pastisseria Tornés per ser escollida com el millor establiment de dolços de tota la província de Girona.

Els encarregats de determinar els vencedors de la Mostra són els integrants d´un prestigiós jurat format Marc Belaguer i altres especialistes en pastisseria, així com també per periodistes dedicats a la gastronomia.

Jordi Roca, present al guardó

El que és considerat com un dels millors cuiners del món, amo de restaurants del prestigi del Celler de Can Roca, ubicat precisament a Girona, va ser l'encarregat d'inaugurar aquesta nova edició de la Mostra Internacional de Pastisseria. La va fer el dia anterior al lliurament d'aquests premis i va tenir l'oportunitat de fer un breu discurs de benvinguda.

A la seva exposició, es va centrar bàsicament en la dicotomia entre menjar dolços i la salut biològica. “Tothom parla de la salut biològica, però potser més necessitem cuidar la salut emocional. Menja per gaudir i gaudeix menjant!”, va proclamar el cuiner català.

A més del pregó i del lliurament de premis, durant tot el cap de setmana es van anar produint diverses mostres de dolços. L'entrada era gratuïta i accessible per a tothom que es volgués passar a delectar amb els millors pastissers de Catalunya.