Passadís de cereals d'un supermercat i el logo de l'OCU

L'OCU dicta sentència: els millors cereals del supermercat són de marca blanca

Els cereals són un aliment que protagonitza l'esmorzar de moltes persones, per això l'OCU vol que escollim bé

L´Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) té clara la seva opinió sobre els cereals. Per això, ha realitzat un nou estudi tenint en compte els cereals que podem trobar als supermercats. I és que no deixen de ser una opció present en molts esmorzars, per la qual cosa és important saber què s'està menjant.

Per poder fer aquest estudi, l'OCU ha agafat 90 referències que podem trobar a les diferents cadenes del nostre país. Alguns cereals són de marques conegudes, però d'altres són de les pròpies marques blanques de cada supermercat. I les conclusions que ha tret en la seva anàlisi no deixen cap dubte.

Imatge de fons d´un bol de cereals amb llet i una altra d´una persona agafant cereals d´un supermercat
L'OCU té clar quins són els millors cereals del supermercat | Getty Images

Quins cereals ha seleccionat l'OCU per estudiar-los?

Com ja t'hem dit, han estat 90 els cereals seleccionats per l'OCU per a aquest estudi. En cadascun ha mirat aspectes com la composició, la informació nutricional o l'etiquetatge. Tot i així, també ha fet tres grups perquè fos molt més senzill poder treure les conclusions necessàries.

D'una banda, hi havia els cereals d'esmorzar ensucrats. En aquest cas, s'hi inclouen, per exemple, els que tenen tant mel com xocolata afegida. Aquests, evidentment, són els que tenen més quantitat de sucre en la seva composició.

Després tenim una altra opció que també conté sucre, ja que són cereals farcits de cremes de xocolata, llet o vainilla. Tot i així, l'OCU no només ha volgut analitzar aquest tipus de cereals. El tercer tipus que ha escollit són els flocs de blat de moro, més coneguts com a corn flakes.

Dona donant l'ok als cereals
L'OCU ha analitzat diferents tipus de cereals | OCU, Pixelshot

L'OCU destaca els cereals de Consum

Les conclusions que ha tret l'OCU després de l'estudi sobre els cereals de supermercat són sorprenents. I és que de tots els que s'han analitzat, segons l'OCU, només 5 mereixen rebre una bona valoració. Però no només això.

De la resta, hi ha 23 tipus de cereals que directament l'OCU desaconsella. En aquest cas, la raó és que contenen una quantitat de sucre, greixos saturats i sal massa elevada. Pel que fa als altres cereals, l'OCU els considera "acceptables", però no són les millors opcions.

Sorprèn que un dels tipus de cereals que ha estat salvat de la crema sigui de marca blanca. Estem parlant dels flocs de blat de moro que es venen a Consum i són de la seva pròpia marca.

Flocs de blat de moro de Consum
Aquests cereals de Consum han destacat a l'estudi de l'OCU | Consum

Aquests són una alternativa saludable a tots els altres cereals que hem vist en aquest estudi, ja que no tenen tant de sucre ni greixos saturats en la seva composició.

Com es pot veure al seu envàs, són molts els beneficis que tenen aquests cereals. I és que, ens trobem que són baixos en greixos i que a més tenen una alta aportació de vitamines i ferro. Es venen en un envàs de 500 grams i tenen un preu d'1,50 euros.

Preus i ofertes actualitzats el dia 15/05/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions, i XCatalunya no es fa responsable dels possibles canvis.