Són temps bons per als dolços. Tot i que, en termes generals, la societat espanyola té molta cura de la seva salut nutricional, tastar sucre s'ha tornat en una rutina pràcticament diària per a tothom. Un pack de galetes per als breaks, una llesca de pa amb Nocilla, Nutella o melmelada per al berenar, xocolata per acompanyar la sèrie o peli de Netflix...
Juan Roig és conscient de l'enorme popularitat d'aquest tipus de productes entre la seva clientela i no cessa a llançar propostes al supermercat. Moltes vegades recorre a imitacions d'altres elaboracions de grans marques i produeix el mateix comestible, encara que sota la tutela de la seva marca blanca, Hacendado. I al valencià li funciona l'estratègia a la perfecció.
Sense anar més lluny, un dels dolços que més cotes de venda està aconseguint en les últimes setmanes a Mercadona és precisament un que encaixa amb les premisses esmentades, les Cookies and Cream. Juan Roig ha buscat imitar un producte de Nocilla que ja generava vendes; i us ha funcionat. Ens referim a les Cream Cookies Hacendado.
Cream Cookies vs Cookies and Cream, similituds i diferències
Nocilla va encertar fa uns mesos en la seva aposta per llançar al mercat unes galetes rodones de Cacau, de la mida del palmell de la mà i farcides de xocolata blanca cremosa. Per això Juan Roig, vist el seu èxit, ha produït un d'aquests dolços pràcticament calcat. Això sí, amb algunes diferències; és més econòmic però menys saludable.
Aquestes galetes, tantes les de Nocilla com les de Hacendado, es venen a packs. La crema de cacau espanyola va decidir fer paquets de sis galetes cadascun per 2,29 euros. La marca blanca de Mercadona, en canvi, les presenta en envasos de vuit unitats amb un preu de 1,45 euros.
És evident que, a nivell econòmic, la proposta de Juan Roig és molt més interessant que la de Nocilla. Però així i tot, l'aspecte nutricional fa tornar a equilibrar la balança. Tot i que són més cares, les galetes de Nocilla són una mica més 'sanes', dins del que és possible, que les de Hacendado.
La qüestió és que les galetes produïdes per Mercadona tenen més quantitat de sucre que les de Nocilla. En aquest sentit, una altra diferència destacable és la incorporació de l'oli de palmell a la recepta per part de Juan Roig; les Cream and Cookies no ho porten. Això sí, evidentment, com que es tracta d'un dolç, no es pot dir en cap dels dos casos que sigui un producte saludable; més aviat tot al contrari, ja que la quantitat d'ingredients amb poc interès nutricional és immensa a tots dos.