Muntatge amb una imatge del restaurant Diverxo, del perfil d'Instagram. A l'esquerra una imatge amb un plat ple de bitllets

Nous preus a Diverxo, restaurant de Dabiz Muñoz, impossible per a molts

Diverxo: Una experiència gastronòmica única

El restaurant Diverxo, dirigit per l'aclamat xef Dabiz Muñoz, ha fet un gir significatiu en la seva política de preus, cosa que ha generat un enrenou al món gastronòmic. Reconegut pel seu enfocament innovador i la seva experiència culinària d'avantguarda, Diverxo ha elevat el preu del menú degustació a més de 1.000 euros per persona. Aquest canvi converteix Diverxo en un dels restaurants més cars d'Espanya, cosa que planteja la pregunta de si l'alta cuina s'està tornant inassolible per al públic general.

Des de la seva obertura el 2007, Diverxo ha estat un referent de l'alta cuina a Madrid, amb tres estrelles Michelin i sent nomenat un dels millors restaurants del món per la llista "The World's 50 Best Restaurants". El xef Dabiz Muñoz ha portat la creativitat i la innovació a nous nivells, oferint plats que són veritables obres d'art culinàries. Els menús inclouen combinacions sorprenents com nigiri madurat dels Pirineus, paella japonesa i caviar rostit amb curri vindaloo i iogurt grec.

Els nous preus de Diverxo

El juliol del 2024, Diverxo va augmentar el preu del menú degustació complet a més de 1,000 euros, una xifra que molts consideren prohibitiva. Aquest increment no només reflecteix l'exclusivitat i la qualitat dels ingredients utilitzats, sinó també l'experiència integral que ofereix el restaurant. Cada plat a Diverxo està dissenyat per sorprendre i delectar els comensals, fent ús de tècniques culinàries avançades i una presentació teatral.

Dabiz Muñoz ha expressat que el seu objectiu és crear "un parc d'atraccions gastronòmic" on cada visita sigui una experiència única i inoblidable. La nova seu de Diverxo, que s'inaugurarà als afores de Madrid aquest 2024, promet ser un temple de l'hedonisme, amb un ambient oníric i elements extravagants com ara porcs voladors i cambrers vestits amb uniformes de banda de música.

L'augment significatiu en els preus ha generat debat sobre l'accessibilitat de l'alta cuina. Mentre alguns argumenten que la qualitat i l'exclusivitat justifiquen el cost, altres consideren que aquests preus fan que l'experiència sigui inaccessible per a molts. Tot i això, Muñoz ha diversificat la seva oferta gastronòmica amb iniciatives més assequibles, com el seu food truck a Madrid i la seva línia de productes gourmet disponibles a El Corte Inglés.

L'augment de preus a Diverxo reflecteix tant l'ambició de Dabiz Muñoz de portar l'alta cuina a nous nivells com el desig d'oferir una experiència gastronòmica inigualable. Tot i que els nous preus poden ser prohibitius per a molts, Diverxo continua sent un referent d'innovació i d'excel·lència culinària. L'evolució constant de Muñoz i el seu compromís amb la creativitat i la qualitat garanteixen que Diverxo continuï sent una destinació cobejada per als amants de la gastronomia.