Muntatge amb imatge d'un grup de joves turistes consultant un mapa. A la dreta una imatge amb la bandera de Catalunya

La ciutat catalana recomanada per 'The Times' per fer turisme

The Times tria aquesta ciutat com a destinació turística destacada

El prestigiós diari britànic The Times ha assenyalat Tarragona com una joia turística, recomanant-la com una alternativa encantadora i menys concorreguda a la bulliciosa Barcelona. La periodista Marianna Hunt destaca la rica història romana de la ciutat i la seva atmosfera acollidora i assequible, atraient així l'atenció dels viatgers britànics que busquen una experiència cultural profunda sense les multituds de turistes que solen omplir els carrers de Barcelona.

Tarragona, ubicada a la Costa Daurada de Catalunya, és una ciutat amb una herència romana impressionant que es reflecteix als nombrosos monuments ben conservats. Entre els més destacats hi ha l'amfiteatre romà, el circ romà i les muralles de Tarragona, tots ells declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquests llocs històrics no només ofereixen una finestra al passat, sinó que també estan perfectament integrats a la vida moderna de la ciutat, permetent als visitants explorar i gaudir de la història mentre passegen pels seus carrers.

L'amfiteatre de Tarragona és un dels punts de referència més icònics de la ciutat. Construït al segle II dC, aquest impressionant estadi a l'aire lliure va ser utilitzat per a espectacles de gladiadors i altres esdeveniments públics. La ubicació de l'amfiteatre, amb vistes al mar Mediterrani, afegeix un toc espectacular a la seva impressionant estructura. El circ romà, un altre dels monuments destacats de Tarragona, va ser utilitzat per a carreres de carros i es pot considerar un dels més ben conservats del seu tipus a Europa. Una visita a aquest indret ofereix una visió fascinant de l'enginyeria i la vida quotidiana a l'antiga Roma.

Més enllà de la seva herència romana, Tarragona també compta amb una impressionant catedral gòtica, la Catedral de Santa Tecla. Aquest edifici majestuós, situat a la part més alta de la ciutat, combina elements romànics i gòtics i ofereix una vista panoràmica impressionant des del campanar. Tot i això, Tarragona no només destaca pel seu patrimoni històric, sinó també per la seva rica oferta gastronòmica. El mercat central de Tarragona és un lloc ideal per degustar productes locals frescos, incloent-hi marisc i peix acabat de capturar. La ciutat també és coneguda pels seus vins, en particular els de la regió del Priorat, reconeguts internacionalment per la seva alta qualitat.

Les platges de Tarragona són un altre dels seus grans atractius. Amb més de 15 quilòmetres de costa, les platges de la ciutat ofereixen sorres daurades i aigües cristal·lines, perfectes per relaxar-vos sota el sol mediterrani. Entre les més populars hi ha la de l'Arrabassada i la del Miracle, ambdues equipades amb totes les comoditats necessàries per gaudir d'un dia perfecte a la costa.

Una alternativa tranquil·la a Barcelona

Segons The Times, un dels principals avantatges de Tarragona és la seva tranquil·litat en comparació de Barcelona. La ciutat ofereix una experiència turística rica i variada sense aglomerar turistes que sol caracteritzar la capital catalana. A més, la seva proximitat amb Barcelona -a només una hora en tren- fa que sigui una opció convenient per a aquells que volen explorar Catalunya en profunditat.

Tarragona es presenta com una destinació imprescindible per als amants de la història, la cultura i la gastronomia. La recomanació de The Times deixa clar l'encant i la riquesa d'aquesta ciutat catalana i la converteix en una opció atractiva i assequible per als viatgers que busquen una alternativa autèntica i menys transitada que Barcelona. Amb el seu impressionant patrimoni romà, les platges idíl·liques i la vibrant vida local, Tarragona té tots els ingredients per ser una joia turística per descobrir.