Amb l'apogeu de les tecnologies, la societat ha experimentat molts canvis en el consum. Les plataformes digitals han esdevingut una de les fonts més utilitzades per a la informació i l'oci de la població. Tant és així, que molts dels adolescents d'avui dia asseguren no mirar la televisió.
Les aplicacions que més han triomfat són les xarxes socials. Instagram, X o Facebook són les plataformes ideals per compartir moments, estats d'ànim o pensaments amb els amics. Les aplicacions de missatgeria com WhatsApp o Gmail han esdevingut essencials per al món laboral.
La nova opció de WhatsApp
WhatsApp és un programa multiplataforma propietat de Meta. Les seves possibilitats incomptables la converteixen en una de les aplicacions més populars del món, acumulant més de 5.000 milions de descàrregues.Enviar missatges, trucar o penjar fotos a l'estat són algunes de les múltiples opcions.
Tot i això, el programa s'ha fet famós per moltes de les funcions que té ocultes i que, en ser descobertes, es tornen una benedicció per a l'usuari. La darrera que s'ha viralitzat és un petit truc en la informació dels missatges. I és que els usuaris, a partir d'ara, podran saber si el missatge ha estat reenviat.
Com saber si el teu missatge ha estat reenviat?
Per descobrir-ho es pot fer amb uns senzills passos. En primer lloc, l'usuari ha de seleccionar el missatge que ha tramès i prémer l'opció d'informació. En aquest moment, apareixerà l'estat del missatge, l'hora de recepció i si el receptor l'ha reenviat a un altre xat.
La nova opció ja s'ha posat en marxa en moltes de les noves versions de mòbil. Si encara no apareix, és probable que no hagi arribat a la teva versió del telèfon.
Per saber el contrari, que el missatge que us arriba és reenviat, el procés és molt més fàcil. De fet, l'opció ja existia i damunt del missatge llueix escrit “Reenviat”. En el moment que el text ha estat distribuït per més de 5 persones, la nota passa a ser “reenviat moltes vegades”.
La desinformació, un gran problema
Un dels problemes principals de WhatsApp i de les xarxes socials en general és la gran quantitat de desinformació que es genera. La cerca dels clics i la immediatesa provoca la facilitat en la distribució de notícies falses. WhatsApp intenta amb aquesta opció pal·liar els efectes de la desinformació, informant els usuaris sobre l'abusiu reenviament dels missatges.
Les xarxes socials són una gran eina per a la societat i les seves funcions són essencials per mantenir el contacte amb les altres persones. La implantació d'aquest truc és un nou avenç per millorar l'aplicació.