La proliferació de l'ús de l'aplicació WhatsApp ha estat realment meteòrica. Actualment, disposar d'un telèfon mòbil equival gairebé automàticament a disposar de la famosa aplicació de missatgeria instantània.
Segons això, és important estar ben informats de les properes novetats de WhatsApp. Al programa Els matins de TV3, que presenta i codirigeix la periodista Ariadna Oltra, i que s'emet diàriament de dilluns a divendres, a partir de les 8h, se n'ha fet ressò. La més destacada és la que ens permetrà transcriure a temps real una nota de veu en un missatge escrit: “els qui ja estem fregits amb notes de veu llarguíssimes, ens les podria arribar a transcriure a temps real, i a la vegada es podria traduir a altres idiomes, cosa que podria ser molt útil per a aquelles persones que prefereixen llegir els missatges que no pas escoltar-los".
L'aplicació de missatgeria més popular del planeta
Segons les dades de Statista, WhatsApp és l'aplicació de missatgeria més popular del planeta, amb més de 2.000 milions d'usuaris actius, convertint-se en una eina indispensable per a la comunicació personal i professional. L'ús de WhatsApp ha crescut exponencialment en els darrers anys. El 2014, l'aplicació només tenia 500 milions d'usuaris actius. Aquest creixement es deu a una sèrie de factors, com la seva facilitat d'ús, en ser una aplicació gratuïta, estar disponible per a una àmplia gamma de dispositius, inclosos telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, i el seu enfocament a la privadesa.
Si ens fixem sobre l'ús de l'aplicació per països, comprovarem com el Brasil és el que té la quota d'usuaris més gran de WhatsApp, amb un percentatge del 98,9%. El segueixen l'Índia i Itàlia, amb una taxa d'aproximadament del 97%. El Regne Unit té una taxa del 71,3%. Mentre que el país amb més usuaris de WhatsApp és l'Índia, amb 487 milions d'usuaris. Altres dades interessants assenyalen que cada dia s'envien més de 100.000 milions de missatges de WhatsApp, es gasten més de dos mil milions de minuts al dia en trucades de veu i vídeo de WhatsApp, i un usuari mitjà obre WhatsApp entre 23 i 25 vegades al dia.
Les millores en el servei d'aquesta aplicació de referència són molt benvingudes, però com indica Alonso Indacochea, Managing Partner d'Indacochea & Associats, “per al futur, és essencial que WhatsApp integri funcions que promoguin un ús més saludable. Innovacions com a eines de gestió del temps i educació sobre l'ús digital responsable poden ajudar els usuaris a establir límits saludables, protegint la seva salut mental i la seva privadesa”.