Una rajola de xocolata oberta sobre altres empaquetades

El millor pla de Setmana Santa que combina vi, oli i xocolata

En pots gaudir fins al proper 1 d'abril

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l'1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i l'Oli de Pau maridada amb les xocolates de Casa Cacao. Aquest tast no té cap cost addicional, sinó que és un regal que el celler Empordàlia, juntament amb Casa Cacao, vol fer als visitants durant aquests dies.

En acabar la visita al celler, el tradicional tast que es fa al final serà una mica més dolç, ja que es maridaran els vins i l'Oli de Pau d'Empordàlia amb diferents tipus de xocolata de Casa Cacao, en un deliciós maridatge, preparat en col·laboració d'Empordàlia amb Casa Cacau (El Celler de Can Roca).

Aquesta serà la primera de les activitats que, amb l'arribada de la primavera, duu a terme Empordàlia, mentre ja està preparant una oferta d'activitats enoturístiques originals i innovadores, com fa des de fa un temps per sorprendre el visitant.

Entre aquestes activitats per a tots els gustos i totes les edats, s'hi estrena un taller de pintura amb oli i vi amb Marta Arañó, un parc d'atraccions i vi dirigit a adults o una sessió de ioga amb Claudia Àrias; i tornen els tasts en un vaixell, els pícnics entre vinyes i oliveres, les sortides amb bicicleta i les rutes a cavall... a més de les propostes de vespres i nits musicals.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits pagesos de l'Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per posar en valor els productes de la regió i la seva gastronomia.

Els vins que s'elaboren al celler i l'Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l'Empordà. El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Beneficis de la xocolata per a la salut

La xocolata, especialment la fosca amb alt contingut de cacau, és més que un dolç temptador; és un aliment carregat de beneficis per a la salut, recolzats per nombrosos estudis científics. El principal component, el cacau, és ric en antioxidants com els flavonoides, que juguen un paper crucial en la protecció de l'organisme contra el dany dels radicals lliures, reduint així el risc de malalties cròniques.

Un dels beneficis més destacats de la xocolata fosca és la seva capacitat per millorar la salut cardiovascular. Els flavonoides ajuden a millorar el flux sanguini als òrgans i poden reduir la pressió arterial mitjançant la relaxació dels vasos sanguinis. Això contribueix a un risc menor de formació de coàguls i, per tant, d'atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars. A més, el consum moderat de xocolata fosca ha estat associat amb una millora en els nivells de colesterol, incrementant el HDL (colesterol "bo") i possiblement reduint el LDL (colesterol "dolent").

La xocolata també és beneficiós per al cervell. Els flavonoides poden millorar la funció cerebral en augmentar el flux sanguini al cervell, cosa que pot millorar la cognició, reduir la inflamació i potencialment disminuir el risc de patir malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer. Alguns estudis suggereixen que la xocolata pot millorar l'estat d'ànim gràcies a la teobromina i la feniletilamina que conté substàncies que produeixen una sensació de benestar.

A més, la xocolata fosca és una font considerable de minerals com ferro, magnesi, coure i manganès, essencials per a la salut òssia, la producció de glòbuls vermells i el metabolisme energètic.