Muntatge amb una noia assenyalant el nom Bonpreu en un establiment d'aquesta cadena de supermercats

Quin és l'horari de Bonpreu per Setmana Santa?

La majoria de supermercats adapten el seu horari a aquestes festes

La Setmana Santa a Catalunya és una festivitat que viu intensament i està marcada per profundes tradicions i una sèrie d'activitats que reflecteixen tant la solemnitat religiosa com l'esperit comunitari. Aquestes tradicions s'han anat adaptant i barrejant amb els canvis socioculturals conservant-ne l'essència al llarg dels segles.

Les esglésies i catedrals de Catalunya duen a terme misses i processons que són el nucli de la celebració. Els feligresos processionen amb imatges, igual que es fa a la resta del món cristià. Aquestes imatges, que representen escenes de la Passió de Crist, són carregades per portadors que recorren els carrers al ritme de tambors i cornetes, en un ambient de respecte i recolliment.

La Setmana Santa comença amb el Diumenge de Rams, on les famílies acudeixen a les esglésies amb palmells i rams d'olivera per ser beneïts, simbolitzant l'entrada de Jesús a Jerusalem. Dijous Sant se celebra la missa "In Coena Domini", que commemora l'Últim Sopar. Divendres Sant és el dia més solemne, amb actes com el Via Crucis, on es rememora el camí de Jesús cap a la crucifixió.

A banda de les processons, Catalunya té una rica varietat d'expressions culturals vinculades a la Setmana Santa. Una d'elles és la “Dansa de la Mort” a Verges, una de les tradicions més antigues i singulars, que se celebra la nit del Dijous Sant. En ella, personatges disfressats d'esquelets fan un ball que simbolitza la igualtat de totes les persones davant de la mort.

Gastronomia

La gastronomia també juga un paper crucial a les celebracions. Durant aquesta setmana, és tradicional abstenir-se de menjar carn, especialment el Divendres Sant. Això dóna lloc a plats típics com el Bacallà a la llauna, els Bunyols de Quaresma i la Mona de Pasqua, un dolç que es regala el Diumenge de Resurrecció, especialment als fillols per part dels seus padrins.

Quins són els horaris de Bonpreu i Esclat per Setmana Santa?

I precisament per poder cuinar tots aquests plats és imprescindible poder acudir al teu supermercat més proper. El grup Bon Preu, del qual formen part els supermercats Bonpreu i Esclat, ha anunciat els horaris d'obertura amb vista a aquests dies. Durant la setmana, inclòs Divendres Sant a la majoria d'establiments, l'horari serà l'habitual de 9 del matí a 9 del vespre. Alguns sí que tancaran a Divendres Sant. Diumenge 31 de març, alguns establiments romandran oberts fins a les 14.30 encara que altres romandran tancats. Finalment, dilluns de Pasqua la majoria d'establiments estaran tancats.

Per a una consulta més detallada, podeu accedir a la web de Bonpreu per conèixer de primera mà l'horari del vostre establiment habitual.

Història de Bonpreu

El Grup Bonpreu és un dels principals referents al sector del comerç al detall a Catalunya. Fundat l'any 1974 per la família Font i Fabregó a les Masies de Voltregà, el grup va començar amb un petit establiment i, al llarg dels anys, s'ha expandit fins a convertir-se en una cadena amb més d'un centenar de supermercats i hipermercats sota les ensenyes Bonpreu i Esclat.

El creixement del Grup Bonpreu ha estat sostingut, basant-se en una filosofia empresarial centrada en la proximitat, la qualitat dels productes i un compromís ferm amb el territori i l'economia local. Aquest compromís es reflecteix en la seva política d'adquisicions, prioritzant els productes d'origen català i de proveïdors locals, donant suport als agricultors i productors de la regió.

Bonpreu, per la seva banda, gestiona supermercats que es caracteritzen per la proximitat i el servei personalitzat, dirigits a satisfer les necessitats quotidianes d'alimentació i consum dels clients. La cadena ha implementat diverses iniciatives per millorar l'experiència de compra, com ara la implementació de tecnologies que agiliten el procés de pagament i el desenvolupament de la seva pròpia línia de productes de marca Bonpreu.

Pel que fa a la seva estratègia comercial, el Grup Bonpreu ha sabut adaptar-se als canvis i les demandes del mercat. A través de la investigació i la innovació, ha incorporat productes ecològics, articles per a persones amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries i una gamma de productes frescos i d'alta qualitat. A més, cal tenir en compte la seva política de promocions i ofertes, molt atractives per als seus clients.

El Grup Bonpreu també es caracteritza pel seu enfocament en la feina de qualitat, oferint formació contínua als seus empleats i promovent un ambient de treball inclusiu i de respecte mutu. L'empresa és reconeguda per la política de recursos humans, que valora el desenvolupament personal i professional dels seus treballadors.