Amanida russa, plat preparat en supermercats

La millor ensaladilla russa de supermercat segons l'OCU

Un estudi revela que aquest tipus de plat preparat que venen a supermercats és, en general, de baixa qualitat

A Espanya s'està fent popular una tendència que fins ara era gairebé impensable. Està creixent enormement el consum de plats preparats refrigerats que pràcticament tots els supermercats exposen als seus passadissos. Ja sigui per manca de temps per preparar menjars o per vagància, la realitat és que l'apogeu d'aquest tipus d'aliments és notable.

I, sens dubte, un dels plats favorits dels espanyols, sobretot en temps estivals, és l'ensalada russa. L'OCU ha realitzat un estudi on ha analitzat quina cadena és la que ven aquest tipus de producte de més qualitat. Tot i això, durant el procés d'anàlisi, s'han adonat d'un factor: en general, són poc recomanables.

Encara que l'ensalada russa es produeixi amb diversos aliments sans com pèsols, patates, pastanagues o vegetals, conté una enorme quantitat de greixos. Especialment, les que es venen als supermercats, ja que aquests acostumen a fer-hi massa sal (1,15g/100g). Aquesta quantitat suposa el 62% de la ingesta de sal diària recomanada.

Ensaladilla rusa. ¡La reina de las tapas!

El rànquing de les amanides russes

En un costat de la balança, trobem Lidl i Aldi, les dues cadenes de les vuit analitzades que pitjor ensalada russa venen. La seva qualitat és decebedora per la seva textura massa líquida (Lidl) i gruixuda (Aldi). Sorprèn que els dos supermercats alemanys siguin els que implementin menor sofisticació en la creació d'aquest plat preparat.

Segons l'anàlisi feta per l'OCU, l'ensalada russa de la marca Hacendado, disponible a Mercadona, es destaca com l'opció més destacada. Ha obtingut una puntuació sòlida de 72 sobre 100. A més, disposa d'un preu en certa manera accessible de 7,20 euros per quilogram.

En el segon lloc del rànquing, El Corte Inglés es fa present amb la seva versió d'ensalada russa amb tonyina, que aconsegueix una qualificació de 67 punts sobre 100 i està disponible a un preu lleugerament superior de 7,33 euros. Completa el podi Carrefour amb la seva ensalada russa que conté un 10% de tonyina, aconseguint una puntuació de 62 sobre 100. El seu preu de venda és calcat al de Mercadona.