Cern vedella supermercat

El supermercat que ven la millor vedella segons l'OCU

L'organització ha analitzat fins a divuit cadenes i el mèrit més gran se l'emporta un supermercat català

Espanya, terra de tradicions gastronòmiques arrelades, ha sigut durant molt de temps, i segueix sent, un paradís per als amants de la carn. Tot i la creixent popularitat del veganisme i vegetarianisme a tot el món, el país segueix delectant-se amb els seus talls de carn de primera qualitat. Des d'un suculent bistec fins a un tendre entrecot, la qualitat de la carn espanyola rares vegades decep.

Això es reflecteix també als passadissos dels supermercats, on es troba una àmplia selecció de productes carnis, especialment de vedella, provinents de diverses regions ramaderes. Recentment, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va dur a terme una exhaustiva anàlisi per determinar quina cadena de supermercats ofereix la millor vedella a tot el país.

Les puntuacions de l'estudi

Després d'avaluar productes de 18 cadenes diferents, l'OCU va concloure que Esclat, pertanyent al grup Bonpreu, és la líder indiscutible en qualitat de vedella. El supermercat català va obtenir una impressionant puntuació de 84 sobre 100, just per davant del seu 'pare' Bonpreu.

Aquesta distinció situa Esclat per davant fins i tot de gegants de la distribució com Hipercor, que comparteix la tercera posició amb una altra cadena catalana, BonÀrea, totes dues amb 79 punts a l'estudi.

Per determinar aquestes puntuacions, l'OCU inspecciona productes de fins a 18 cadenes de supermercats. L'organització valora els paràmetres de qualitat, preferència de compra i mètodes de producció. I, després d'aquest còctel de variables, la millor és, avui dia, Esclat.

En aquest mateix estudi, l'OCU assegura que hi ha diversos factors que poden diferenciar un bon filet d'un altre de no tan bo. Entre ells, la raça de l'animal, la forma de cria, l'alimentació, la maduració, l'habilitat del carnisser en tallar uns bons filets i fins i tot la teva manera de cuinar-lo.

L'organització també destaca que la carn que més sol agradar al consumidor espanyol és la de boví. Així ho demostren el nombre de vendes d'aquest tipus d'aliment carni.