Karlos Arguiñano en un restaurant

Mai demanis això en un restaurant: T'ho diu Karlos Arguiñano

El prestigiós xef assegura que és difícil que serveixin aquest producte de bona qualitat fins i tot als millors restaurants

Anar a dinar a restaurants, tant d'alt standing com els convencionals, és una tradició ja arrelada a la societat occidental. Hi ha establiments que posen a disposició del client tota mena de menjars, tant d'origen local com nacional i internacional. El ventall de possibilitats és enorme,

Així doncs, els restaurants s'han convertit darrerament en un dels llocs més de moda. Ja sigui per a reunions amb amistats, cites romàntiques, menjars familiars, celebracions o fins i tot per pur caprici. Una enquesta realitzada per l'INE sobre els pressupostos familiars assegura que cada espanyol gasta, de mitjana, uns mil euros a l'any en establiments gastronòmics.

I, encara que, com dèiem, la varietat d'aliments a disposició del client és immensa, hi ha un aliment que sol ser comú a tots els restaurants. El pa ha esdevingut el millor company d'aventures gastronòmiques per als comensals espanyols. No obstant això, un xef de primeríssim nivell, Karlos Arguiñano, recomana evitar consumir-lo.

El pa, millor no

En una recent entrevista amb El Txoko d'Idoate, Karlos Arguiñano va aconsellar no demanar pa ni tan sols als restaurants de més prestigi. Molts, segons el cuiner, erren a servir-ne un de bona qualitat. "Hi ha restaurants bons que et posen un pa xungo. Jo no dic mai res, però no ho menjo. Jo pa xungo, no menjo", va proclamar.

A tots ens ha passat això de consumir pa a qualsevol restaurant i tenir la sensació d'estar menjant un xiclet de farina. Això passa perquè en aquest tipus d'establiments solen servir pa congelat al forn en lloc d'un de comprat o produït aquell mateix dia.

Per tant, encara que s'augura una cosa estranya per a molts menjar sense la companyia del pa, el consell de Karlos Arguiñano és que fem el gran esforç d'evitar-ho. O, si més no, assegurar-nos si ha estat comprat aquell mateix dia o si, com sol passar habitualment, és pa congelat.

Aquestes declaracions del xef espanyol no han generat cap mena de controvèrsia a les xarxes socials. Una cosa força peculiar, ja que ens hem acostumat a debatre per tot. De fet, molts usuaris han donat la raó i han volgut compartir les seves experiències personals sobre aquest tema.

Karlos Arguiñano actualment

Actualment, Karlos Arguiñano continua treballant a la televisió, compartint la seva passió per la cuina en programes diaris, on ensenya a preparar plats variats i accessibles per a tots els nivells d'habilitat culinària. A més, ha escrit nombrosos llibres de cuina i col·labora amb diverses marques en la promoció de productes relacionats amb la gastronomia. La seva influència a la cuina espanyola és innegable, i el seu llegat perdurarà com un dels grans xefs del nostre país.