Client comprant carn al Bonpreu

Perquè part de la carn de Bonpreu no és nascuda a Catalunya?

El supermercat català explica el perquè de la importació de vedelles des de l'estranger després de la queixa d'un client

La vedella és una de les carns favorites a tota la geografia espanyola. Un bon plat de bistec és sempre un delit per a la gran majoria de la població i és un dels plats carnis preferits. Aquest tipus de carn, per descomptat, es ven a tots els supermercats, així com a carnisseries i altres tipus d'establiments.

A Catalunya solen optar per escombrar cap a casa i acudir a un supermercat local de primer nivell, com ara el Bonpreu. Aquesta cadena disposa de 150 establiments repartits a tot el territori català i dóna feina a més de 6.000 persones. Dins del mateix grup empresarial hi ha també l'Esclat (un supermercat de grans dimensions) i la benzinera Esclatoil.

Tot i que sol ser una de les marques de confiança per als catalans, un consumidor va mostrar el seu descontentament fa uns dies en xarxes socials. El protagonista va protestar al seu compte de X després de comprar un bistec de vedella a la planxa i apreciar a l'etiquetatge que la cria de la vaca d'on procedia aquesta carn no era catalana, sinó francesa. "Com aquí no tenim vaques... Quins collons!", va publicar l'usuari.

La resposta de Bonpreu

El compte oficial dels supermercats Bonpreu i Esclat, esmentat al tuit de protesta del client, va respondre concedint l'explicació tècnica. “A Espanya i a Catalunya hi ha dèficit de granges reproductores”, informava la cadena. Després explicaven que, per això, han de recórrer a portar vedelles des de l'estranger.

D'altra banda, confirmaven que sí que hi ha moltes granges de vedells amb capacitat d'engreix, però, no obstant això, hi ha una àmplia absència de cries. I, davant d'aquesta tessitura, la solució més assequible és la de recórrer al producte francès, país limítrof amb el territori català.

Exemple de recepta de bistec de vedella

Nestle Cuina, a la seva web, ens recomana elaborar un bistec de vedella amb fregits de patata i verdures la preparació de les quals és força simple i amb prou feines es divideix en quatre passos. Per poder preparar aquest apetitós plat necessitarem un glaçó de pollastre Maggi, 4 unitats de bistec de vedella, 800g de patates, 250g de mongetes tendres i altres 250g de pastanaga. També 15g d'api, un cibulet, oli d'oliva i pebre.

El primer pas és dissoldre el glaçó de brou en 1/4 l d'aigua calenta i portar-lo a la seva ebullició. Després hem de pelar les verdures i patates i tallar-les a la juliana molt fina. Les coem al vapor, les escorrem i les assequem bé amb un drap i afegim el cibulet picat i assaonar-les amb pebre.

Tot seguit, en una paella petita, cal posar una mica d'oli d'oliva i una capa molt fina de verdures. La sofregim uns minuts per formar una truita daurada pels dos costats i repetim l'operació, fins a finalitzar amb les verdures. El pas següent és servir els fregits calents.

Finalment, hem de rostir els bistecs condimentats amb una mica de sal i pebre, a banda i banda, en una planxa molt calenta. I ja està, així de senzill.