Postres en un supermercat

Mai no compri això al supermercat: Ho diu l'OCU

El consum d'un dels productes més habituals a les neveres de les llars espanyoles ha estat considerat desaconsellable

Durant els darrers anys s'ha anat perdent la tradició de cuinar productes casolans i recórrer al seu lloc a comprar plats ja preparats als supermercats habituals. Aquesta tendència es multiplica encara més si ens referim a les postres. Ja no es fan iogurts, flams, crema o bescuits casolans: és molt més comú comprar els precuinats.

I aquesta simplicitat i facilitat, en la gastronomia, mai no ha estat relacionada amb els hàbits saludables. Tot al contrari. Solen ser productes processats que són més aviat perjudicials per a la salut.

De fet, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat en les darreres setmanes que menjar crema precuinada és no és gens recomanable. Advoquen per recórrer a la tradició de produir-les de manera casolana.

NATILLAS CASERAS de la abuela ¡Las mejores! de Karlos Arguiñano 👨🏻‍🍳 Cocina Abierta

Motius del consell i diferències entre precuinades i casolanes

Les natilles que comprem ja preparades als supermercats combinen midons, espessidors, sucre, aromes, colorants i altres additius el consum dels quals no és gens saludable per a la nostra salut. El principal problema és el contingut de sucre. Superen els 22 g per envàs, l'equivalent a tres sobres de sucre; el consum recomanat de sucre al dia és de 25 grams màxim.

Tot al contrari que les casolanes, els únics ingredients de les quals són el rovell d'ou, la llet i el sucre. Les de sabor tradicional, a més, porten aromatitzants de vainilla i/o canyella. Un altre punt positiu és que la quantitat utilitzada de cada producte es pot manipular al gust del consumidor.

Es poden preparar en molt poc temps i són molt més recomanables per al benestar de la nostra salut . Per això l'OCU insisteix a recomanar el consum de les casolanes per sobre de les precuinades.

Cómo hacer Natillas Caseras de forma Fácil y Rápida

L'estudi de l'OCU sobre les crema

Per certificar aquesta hipòtesi, l'Organització va tastar amb 33 varietats diferents de natilles venudes als supermercats més populars de la geografia espanyola. Van ser 13 natilles de vainilla, 12 de xocolata i 8 de vainilla amb galeta i van comprovar l'etiquetatge, els ingredients, la composició nutricional i la seva seguretat alimentària i higiènica. Durant l'estudi es va fer un tast a cegues per part d'experts.

Això sí, dins de la negativitat del consum de crema processades, l'OCU també ha volgut destacar quina és la millor de cada varietat. Les menys perjudicials de vainilla són les de l'Eroski, de xocolata les de Danone i de galeta les d'IFA Eliges.