Xef espanyol José Andrés

Com es pot saber si una llauna de conserva està en mal estat? T'ho diu José Andrés

El prestigiós xef és un amant de les conserves

Tot i que sembla obvi, saber escollir aliments en bon estat és transcendental per al benestar de la nostra salut. Que estigui exposat a un supermercat no vol dir que sigui un producte en condicions òptimes. Per això, és recomanable prendre'ns el nostre temps per analitzar les diverses opcions i triar-ne la més adequada.

Evidentment, cada tipus de producte té les seves peculiaritats. Per exemple, és fàcil reconèixer quan una taronja no està en bon estat. No obstant això, hi ha en altres aliments on aquestes imperfeccions no són tan senzilles de reconèixer .

Per això, és important informar-se bé abans de prendre la decisió definitiva. Per exemple, el conegut xef espanyol, nacionalitzat nord-americà, José Andrés ha donat a conèixer el seu 'truc de l'ametlla' per saber quan una llauna de conserva és ideal per al consum i quan no.

Les llaunes de consum ideals

Una de les qualitats més grans de les llaunes de consum és la llarga durada dels aliments que envasa. Poden resistir fins a cinc anys sempre que tinguin cura com cal. Tot i aquesta condició de llarga durabilitat, també és probable que aquests aliments puguin ser defectuosos i infectar-se amb bacteris .

El xef José Andrés ha explicat la millor manera per poder-lo identificar. El que ens aconsella l'asturià és que ens fixem a la tapa, la part més tova de l'envàs. L'aliment estarà infectat si la tapa està bombada o amb deformitats o cops.

Evidentment, en cas que ens en trobem una d'aquestes al supermercat, hem d'avisar els treballadors perquè la retirin immediatament.

Qui és José Andrés?

Tot i que va néixer a Mieres, als cinc anys es va haver de mudar a Barcelona i als 21, ja amb estudis al camp de la restauració, va decidir acceptar una oferta de treball procedent del restaurant Paradis Barcelona, ubicat a Nova York. Després es va traslladar a Washington i per això no s'ha mogut fins a l'actualitat.

Allí supervisa diversos restaurants de gran prestigi i èxit a Washington, els quals tenen en comú les seves especialitats iberoamericanes i espanyoles. També va crear l'ONG World Central Kitchen, amb què ajuda a través del menjar a poblacions castigades per la guerra o la pobresa.