Muntatge amb una imatge de Santiago Niño Becerra al programa "Tot és mou". A l'esquerra una imatge amb una parella desitjant comprar un pis

L'avís de Santiago Niño Becerra als qui estiguin pensant a comprar-se un pis

Els consells justificats de l'economista català

El fet de pensar a comprar un pis suposa una de les reflexions més profundes i complexes per a la major part dels ciutadans, entre il·lusionats i temorosos en la forma de gastar els estalvis de tota la vida, o bé endeutar-se amb agressives hipoteques que, a vegades, generen un important estrès i la intranquil·litat dels protagonistes.

Per tot això, sempre són de gran ajuda els consells que comparteixen persones acreditades i molt expertes en la matèria. Aquest és el cas del prestigiós economista català Santiago Niño Becerra. La seva forma d'analitzar i estudiar l'economia, a més de la seva capacitat per encertar les previsions, l'han convertit en un dels grans referents en relació amb un dels temes que més preocupen la societat: l'estat de l'economia del país i com els pot afectar a les butxaques.

Niño Becerra és una veu autoritzada perquè, durant les seves intervencions com a analista econòmic a El matí de Catalunya Ràdio i al programa Tot es mou de TV3, exposi la seva manera particular d'entendre l'estat econòmic i traslladar els seus consells a l'audiència. En aquest sentit, el catedràtic d'Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, de 73 anys, s'ha pronunciat davant de la disjuntiva per la qual travessen moltes persones sobre els seus dubtes importants en la intenció d'adquirir un habitatge: "Sempre és moment de comprar un pis. Jo crec que els tipus d'interès cada vegada afecten menys i que sobretot s'ha de tenir en compte la rendibilitat futura esperada d'una inversió, perquè un pis és una inversió si no és per viure".

La baixada dels tipus d'interès

Un missatge per a l'esperança sorgit d'un professional que sol ser força alarmista i molt prudent amb relació a les decisions que cal prendre per salvaguardar l'economia personal. Amb unes paraules que advoquen cap a un cert optimisme, el veterà economista i comunicador, ha afegit una sentència que pot contrarestar la inseguretat de molts: "hi ha consens que a partir del juny començaran a abaixar els tipus d'interès".

Niño Becerra sempre s'ha posicionat molt en contra de la política en matèria d'habitatge públic i de vacances que està orquestrant el govern, fins al punt d'afirmar que: "a Espanya li està esclatant la manca d'una política d'habitatge". Tot i això, la possible variació en els tipus d'interès està comportant que molts ciutadans s'estiguin animant en la decisió d'apostar per la compra d'un pis. Ara és el moment, o almenys així ens ho està fent entendre la prestigiosa veu de Santiago Niño Becerra.