Amb l'arribada de la calor comença a venir de gust menjar un altre tipus de fruita i als supermercats i botigues de barris ja podem trobar síndries i melons.
Però la veritat és que encertar amb un bon meló o síndria no sempre és una tasca fàcil. Potser aquest és el motiu pel qual cada cop en més fruiteries i supermercats trobem aquest tipus de fruita ja partida.
Això té l'avantatge que ens assegurem que la meitat de la peça de fruita que ens emportem a casa està bé perquè la podem veure per dins.
Però té l'inconvenient que la fruita partida sol tenir un preu superior a la que no ho està, per això, el millor és saber distingir nosaltres mateixos quin és el millor meló per emportar-nos-el a casa i que no ens costi més diners.
I per això a TikTok s'ha fet viral un vídeo de @fruterotiktokero. Des del seu local, el fruiter ens dóna els millors trucs per poder triar un meló que estigui bé i gaudir-lo a casa.
Trucs per triar un bon meló o síndria
Són moltes les persones que donen un toquet al meló i pel so saben si aquest està bo o dolent, però moltes altres fem aquest truc i realment no sabel com ha de sonar.
A Espanya, podem trobar diferents varietats de meló, però la més comuna és la de pell de gripau, és a dir, aquest meló és ovalat, té l'escorça de color verd fosc i compta amb taques similars a les d'un gripau.
Per triar un bon meló si no som experts una vegada que estem a la fruiteria o comerç el tiktoker ens recomana fer aquests tres trucs essencials.
1. Comprovar el pes
La primera és agafar la fruita i comprovar si el meló és pesat. Si pesa molt és bon senyal doncs això significa que el seu interior estarà ple i sucós.
2. Mirar la tija
El segon truc en què ens hem de fixar a la tija de la fruita. Si la tija està seca això significa que ha madurat completament a la mata i s'ha recol·lectat quan estava al punt.
3. Revisar el llit del meló
I, l'últim truc és mirar “el llit del meló”. Es considera que aquesta és la part de la pell sobre la qual va estar recolzat al camp i que no va rebre llum del sol.
Aquesta part ha de ser de color verd amb taques grogues. Si és blanca o verdosa, és que el meló ha estat tallat quan encara no estava madur i, per tant, no tindrà gust.