Plat de patates fregides i el xef Dani Garcia

Dani García t'explica com fer unes patates fregides cruixents

El xef explica els secrets més ben guardats sobre el producte més versàtil de la cuina mundial

Les patates fregides són un clàssic de la cuina mundial i aconseguir que quedin perfectament cruixents pot semblar un repte. Tot i això, el xef Dani García, un dels cuiners espanyols més reconeguts a nivell internacional, ha compartit el seu senzill però eficaç truc per aconseguir que aquest menjar quedi daurat i cruixent en cada ocasió.

Les claus de l'èxit: els trucs de Dani Garcia

Dani García, conegut per la seva creativitat i precisió a la cuina, revela que el secret per a unes patates fregides cruixents resideix en un procés de doble cocció i l'ús de vinagre. Primer, és crucial tallar les patates a bastons de mida uniforme per assegurar una cocció homogènia. Pots fer servir una mandolina. Això us facilitarà aquest procés, permetent obtenir talls iguals en menys temps.

Un cop tallades, les patates han de ser rentades meticulosament per eliminar l'excés de midó. Aquest pas és fonamental ja que el midó pot fer que les patates s'enganxin durant el fregit. El xef recomana rentar-les fins que laigua surti completament clara.

El pas següent és remullar les patates en una solució d'aigua amb vinagre. Aquest truc es basa en l'acció de l'àcid acètic present al vinagre , que ajuda a trencar la pectina a la superfície de les patates, contribuint que quedin més cruixents en fregir-les. S'han de deixar les patates en aquesta barreja durant uns minuts abans d'assecar-les completament amb paper de cuina.

El procés de fregit es realitza en dues etapes. Primer, les patates es fregeixen a una temperatura mitjana per cuinar-les per dins sense daurar-les gaire. Aquesta primera cocció dura aproximadament quatre minuts. Després es retiren de l'oli i es deixen reposar. La segona cocció es realitza a una temperatura més alta, permetent que les patates es daurin i es tornin cruixents per fora. Aquest mètode assegura que lʻinterior de les patates quedi suau i ben cuit, mentre que lʻexterior acaba daurat i cruixent.

Importància de la sal prèvia

Dani García també suggereix assaonar les patates amb sal abans del primer fregit per ajudar a extreure l'excés d'humitat, cosa que contribueix a una textura cruixent. A més, cal fer servir un oli de qualitat , preferiblement oli d'oliva verge extra. Això millorarà el sabor i també és una opció més saludable.

Història de les patates fregides

Les patates fregides tenen una història rica i variada i els seus orígens se'ls disputen belgues i francesos. Atualment serveixen com a acompanyament a molts plats de moltes cuines del món. Preparar unes bones patates fregides és fàcil. Si segueixes aquests consells, segur que quedes bé amb la família i amics.