Muntatge amb imatge d'un establiment d'Ametller Origen i una clienta. A l'esquerra una imatge d'un home enfadat

Un client s'enfada amb Ametller Origen per un detall de dues fruites

Nova controvèrsia per la procedència d'uns productes

En plena època d'un consum de fruita més gran, que molts utilitzen com a opció refrescant davant les altes temperatures d'aquests dies, els supermercats s'han mentalitzat per procurar oferir les millors opcions de fruita.

Tot i això, alguns establiments han optat per la promoció de fruita no autòctona, un fet que ha molestat diversos consumidors. Això és el que ha passat amb els establiments d'Ametller Origen, i la procedència dels seus préssecs i nectarines. L'usuari Pere Camps ha aprofitat el seu compte d'X (Twitter) per desacreditar la seva oferta de fruita i la seva procedència: "Ei @AmetllerOrigen com és que no té ni un puto préssec ni nectarina d'origen català? Moltes gràcies Km0!!".

Un tuit directe i contundent que ha generat un bon nombre d'opinions sobre aquest tema, on alguns aprofiten per destacar la procedència d'altres fruites...

La filosofia d'Ametller Origen

A diferència del que fan sistemàticament altres cadenes de supermercats, des d'Ametller Origen no han respost aquesta queixa, i han optat perquè siguin els usuaris els que debatin entre ells. Des del lloc web oficial d'Ametller Origen defineixen el segell dels seus préssecs d'aquesta manera: "Coneixes el secret del sabor i la dolçor dels nostres préssecs i albercocs? Els deixem madurar més temps que ningú a l'arbre, d'aquesta manera aconseguim que rebin més hores de sol i que estiguin més bons. Tot el que proves, aquí té un perquè". Una explicació genèrica en què no hi ha cap referència sobre la seva procedència.

Des del 1830, la família Ametller s'ha dedicat a cultivar i cuidar les seves terres. Fruit de la seva experiència com a agricultors i elaboradors, i fidels a la seva filosofia de respectar les propietats naturals dels productes, neix l'ambiciós projecte Ametller Origen. Un model que integra la producció agrícola, l'elaboració i la comercialització sota un mateix objectiu: contribuir de manera determinant a la millora de l'alimentació i la salut de les persones.

Segons Cristina Escudero, de Seguretat Alimentària i Nutrició, "el consum de fruites i verdures de temporada i productes km0, estaria inclosa dins de diversos dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Ens hem tornat una societat exigent i impacient que no és capaç d'esperar el moment per a cada cosa. Ho volem tot ja. I dins d'aquest tot incloem els àpats". Escudero conclou que "no ens importa si són d'aquí, o si cal anar-les a buscar a països que estan a 5.000 km d'on vivim. Tampoc ens molestem a saber a quina època de l'any es recullen algunes fruites i verdures. Només volem menjar-nos-les”.