Muntatge amb una imatge del programa “Planta Baixa” a una platja de Vilanova i la Geltrú. A l'esquerra una imatge d'un gos molt atent

VÍDEO Com és la platja per a gossos de Vilanova i la Geltrú?

Una gran iniciativa per a la felicitat canina

Són molts els propietaris de gossos que quan arriba l'estiu es veuen davant de la problemàtica per escollir una platja on es permeti l'entrada de la seva mascota. No proliferen precisament les platges habilitades i amb permís per portar els nostres amics canins.

Malgrat això, hi ha algunes d'ideals -encara que poques- per poder comptar amb la companyia de gossos. De vegades n'hi ha prou amb habilitar un petit espai on gossos i els seus tutors puguin gaudir d'una bona jornada en comú. A Calella, per exemple, hi ha un tram de platja ideal per a això, degudament indicat i fins i tot amb accés amb porta des de la sorra, perquè ningú no es confongui i tots els banyistes tinguin el seu espai, tant els que van amb gos com els que no. Al capdavall, segons quins humans solen deixar la platja molt pitjor que com la deixen els gossos.

Amb escasses opcions per poder escollir, a Sitges podem trobar una platja on sí que podem portar els nostres gossos, però es troba en una punta de la zona costanera de la turística localitat. Tot i això, i sense moure'ns del Garraf, tal com han anunciat des del programa Planta Baixa de TV3, a Vilanova i la Geltrú fa uns mesos que han habilitat un espai per a gossos a la platja del Far, que està assolint un gran èxit.

Un paradís per al gaudir caní

Com ha indicat la reportera Mireia Guilella a l'espai que condueix Agnès Marquès, "és una zona delimitada per una tanca que té una obertura fins al mar perquè així ho marca la llei, i per altra banda hi ha l'espigó que delimita l'espai de gairebé 2.000 metres”. El coordinador de l'Espai Públic de Vilanova i la Geltrú, Santi Alcaraz ha confirmat que “Són 2.000 metres quadrats de platja que pot acollir 200 persones i 150 gossos”. Durant els caps de setmana aquesta platja comptarà amb uns informadors ambientals que detallaran als usuaris la normativa i sobre tot el necessari per fer un bon ús d'aquest espai.

Alcaraz ha recalcat que els gossos han de tenir el xip corresponent i com a responsables d'ells, nosaltres hem de portar a sobre la documentació pertinent, i òbviament respectar totes les normes d'higiene i comportament. Sense cap dubte, una notícia excel·lent per a tots aquells que disposen d'un company gos i volen gaudir de les possibilitats de platja que ofereix Catalunya. Al Garraf ara tot és més fàcil. Enhorabona per la iniciativa, estarem pendents de si serveix com a referència per a altres platges catalanes.