Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu. A la dreta una imatge amb porcions de formatge Cheddar

El Cheddar (de veritat) que triomfa a Bonpreu

Un gran consell per a la perfecta degustació

El formatge Cheddar té infinitat de devots arreu del món. La seva història és tota una llegenda en ella mateixa. De fet, ens hauríem de remuntar fins al segle XII per trobar els seus orígens, quan els monjos de l'Abadia de Glastonbury se'ls va acudir la idea de produir formatge a partir de la llet que generaven les vaques.

Efectivament, la història d'aquest formatge es remunta al segle XII, quan aquests monjos de Glastonbury van començar a produir un exquisit formatge a partir de la llet de les seves vaques. El formatge era curat a les coves de la regió, on es desenvolupava un ambient ideal per a la maduració del formatge. El punt de partida que naixia en aquesta petita ciutat anglesa situada a Somerset, va despertar l'interès de localitats veïnes, fins que va arribar a la ciutat de Cheddar i va esdevenir tot un mite. Cheddar es va apoderar de la creació d'un formatge que actualment es produeix per tot el món i és un dels més cobejats pels amants del formatge.

El Cheddar autèntic

El seu aroma afruitat i, molt especialment, el seu característic color taronja intens, l'han convertit en una varietat molt singular i tremendament desitjada. Però com tot bon producte, és molt important conèixer de bona mà la seva autenticitat. Tenint en compte tot això, un tuit de la usuària Marta Latorre ha servit per detectar on es pot trobar l'autèntic formatge Cheddar.

A la publicació en qüestió, la usuària es queixa de la influència del menjar nord-americà, de la pressió que exerceixen algunes xarxes socials cap als més joves i... del Cheddar. Davant d'aquesta queixa social, el professor de ciència i anglès establert a Barcelona, el gal·lès Tony Fflewdwr Jenssen, ha volgut deixar clar que la nacionalitat del Cheddar és anglesa i que, a Catalunya, l'autèntic només es pot adquirir als establiments de Bonpreu: "Això que dius NO és Cheddar. A Bonpreu en venen un que està bé per ser mass-produced".

Bonpreu ofereix el formatge CATHEDRAL CITY mature Cheddar a trossos de 200 grams, a un preu de 4,49€, destacant els seus ingredients a base de llet de vaca pasteuritzada, sal, cultius lactis i coagulant, així com un valor energètic per cada 100 grams de 416 kcal/1725 kJ. Al fil del mateix tuit, Flewdwr aconsella anar directament a buscar l'extra mature. Marta Latorre agraeix el seu consell, com de ben segur que també ho faran molts amants del formatge, i més concretament del Cheddar, sense por de sentir-se enganyats i amb la seguretat de consumir el producte en la seva autenticitat.