Cerveses al supermercat

Quines cerveses especials són millors? Sorpresa al rànquing de l'OCU

L'organització de Consumidors i Usuaris compara 16 cerveses

La cervesa és segurament la beguda amb alcohol més consumida al món. La beguda d'ordi supera amb escreix el vi, el cava i destil·lats de més graduació. Hi ha molts tipus de cerveses i l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat fins a 16 tipus i ha elaborat un estudi en què treu diverses conclusions.

Els amants de la cervesa saben que existeixen molts tipus de cerveses . Amb més cos, més lleugeres, amb més alcohol, menys alcohol, elaborades amb uns cereals, amb altres. Més barates, més cares. De marca blanca o de conegudes cerveseres. L'estudi conclou que hi ha quatre marques que estan per sobre més.

Explica l'estudi que moltes cerveses no fan servir llúpol i empren extracte de llúpol, cosa que implica una pèrdua de matisos en el sabor i l'aroma del producte. És difícil trobar una cervesa 100% malta, ja que totes incorporen altres ingredients a més de l'ordi, com a blat de moro o arròs. L'estudi considera que aquesta estratègia es fa per reduir costos.

Factors analitzats

Hi ha diferents factors que influeixen en la qualitat final del producte, com el tipus d'aigua utilitzat, el llevat, el tipus de llúpol, la utilització de cereals en quantitat i quantitat, etc. En aquest sentit, no és el mateix una Lager especial, amb més cos i color que una de clàssica. La primera pot tenir una graduació sobre els 5,5% i les segones sobre el 4,5%.

Cerveses destacades

Ramblers Especial (Dia), amb un preu: 0,37 euros/llauna. El volum alcohòlic és de 5,90%. Es considera una de les millors cerveses de marca blanca. És poc amarga, té cos mitjà i alta carbonatació. Incorpora blat de moro i ordi.

Steinburg Especial (Mercadona), amb un preu de 0,37 euros/llauna. El volum alcohòlic és de 5,69%. El tast a cegues obté bona nota. És poc amarga, poc cos i força gas. Afegeix blat de moro a la recepta.

L'estudi conclou que el preu pot canviar molt entre una cervesa de marca blanca i una cervesa amb una marca coneguda, i aquesta última pot superar els 0,85 euros per llauna.