Un total de 17 restaurants del Berguedà participen aquest any a la nova edició de La Cuina del Bolet, que impulsa l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Els restauradors confien que aquesta sigui una bona temporada de bolets en comparació a la mala tardor del 2023.
L'any passat es van servir uns 1.300 menús, una xifra que aquest any s'espera igualar o superar, ja que en aquesta edició s'hi han sumat més restaurants. La campanya es farà entre el 20 de setembre i el 24 de novembre. Tots els restaurants oferiran un menú diferent amb el bolet com a protagonista, des dels aperitius fins a les postres.
Aquesta és la llista dels 17 restaurants participants:
- Ca l'Amagat (Bagà)
- Niu Nou (Bagà)
- La Barana (Berga)
- La Cabana (Berga)
- Hotel Estel (Berga)
- Hostal La Muntanya (Castellar de n'Hug)
- Els Roures (Castellar del Riu)
- Restaurant Font Freda (Castellar del Riu)
- Cal Majoral (L'Espunyola)
- La Candela (Gironella)
- El Forn (Gósol)
- El Recó de l'Avi (Guardiola de Berguedà)
- Cal Marçal (Puig-reig)
- Susèn (Saldes)
- Hostal Pedraforca (Saldes)
- Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès)
- Cal Candi (Vilada)
El vicepresident de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sebastià Prat, ha assegurat que, "el bolet és un producte transversal a la comarca, ja que a més de la campanya gastronòmica que ofereixen els restaurants d'Hostaleria i Turisme, també n'és el protagonista" agenda d'activitats que omplen el Berguedà durant els mesos de setembre, octubre i novembre”.
'Sopars maridats' i altres esdeveniments
Durant la campanya de la Cuina del Bolet també es duran a terme les cenas maridats. Seran cada dijous dels mesos d'octubre i novembre a un restaurant diferent de la comarca. L'establiment en qüestió prepararà un sopar especial de temporada, amb bolets com a ingredients fonamentals, i es maridarà amb vins de la DO Plano de Bages.
Cada cena maridat tindrà un cost aproximat de 45 euros. "És un preu molt rebaixat, tenint en compte els productes i l'experiència que s'oferirà", ha deixat clar Culell. A més, la DO Plano de Bages premiarà els comensals que assisteixin a més cenas maridats.
D'altra banda, també es produiran molts altres esdeveniments relacionats amb la campanya, com, per exemple, el Mercat del Bolet a Cal Rosal, visites concertades al Museu d'Art del Bolet de Montmajor, així com un gran nombre de fires i festes:
- 28 i 29 de setembre: Fira del bolet i del boletaire de la Pobla de Lillet
- 6 d'octubre: Concurs de Butaires de Puigventós
- 5 d'octubre: el Berga Bolet
- 12 d'octubre: la Fira del Bolet i l'entrepà
- 19 i el 20 d'octubre: la Festa del Bolet de Guardiola i la Festa del Bolet d'Olvan
- 9 de novembre: la Fireta “Tocats pel Bolet” de Montmajor.