Presentació de la Cuina del Bolet

Els 17 restaurants del Berguedà on menjar els millors bolets

La campanya es desenvoluparà entre el 20 de setembre i el 24 de novembre

Un total de 17 restaurants del Berguedà participen aquest any a la nova edició de La Cuina del Bolet, que impulsa l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Els restauradors confien que aquesta sigui una bona temporada de bolets en comparació a la mala tardor del 2023.

L'any passat es van servir uns 1.300 menús, una xifra que aquest any s'espera igualar o superar, ja que en aquesta edició s'hi han sumat més restaurants. La campanya es farà entre el 20 de setembre i el 24 de novembre. Tots els restaurants oferiran un menú diferent amb el bolet com a protagonista, des dels aperitius fins a les postres.

Aquesta és la llista dels 17 restaurants participants:

  • Ca l'Amagat (Bagà)
  • Niu Nou (Bagà)
  • La Barana (Berga)
  • La Cabana (Berga)
  • Hotel Estel (Berga)
  • Hostal La Muntanya (Castellar de n'Hug)
  • Els Roures (Castellar del Riu)
  • Restaurant Font Freda (Castellar del Riu)
  • Cal Majoral (L'Espunyola)
  • La Candela (Gironella)
  • El Forn (Gósol)
  • El Recó de l'Avi (Guardiola de Berguedà)
  • Cal Marçal (Puig-reig)
  • Susèn (Saldes)
  • Hostal Pedraforca (Saldes)
  • Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès)
  • Cal Candi (Vilada)

El vicepresident de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sebastià Prat, ha assegurat que, "el bolet és un producte transversal a la comarca, ja que a més de la campanya gastronòmica que ofereixen els restaurants d'Hostaleria i Turisme, també n'és el protagonista" agenda d'activitats que omplen el Berguedà durant els mesos de setembre, octubre i novembre”.

Cartell oficial de l'esdeveniment
Cartell oficial de l'esdeveniment | Cuina del bolet

'Sopars maridats' i altres esdeveniments

Durant la campanya de la Cuina del Bolet també es duran a terme les cenas maridats. Seran cada dijous dels mesos d'octubre i novembre a un restaurant diferent de la comarca. L'establiment en qüestió prepararà un sopar especial de temporada, amb bolets com a ingredients fonamentals, i es maridarà amb vins de la DO Plano de Bages.

Cada cena maridat tindrà un cost aproximat de 45 euros. "És un preu molt rebaixat, tenint en compte els productes i l'experiència que s'oferirà", ha deixat clar Culell. A més, la DO Plano de Bages premiarà els comensals que assisteixin a més cenas maridats.

D'altra banda, també es produiran molts altres esdeveniments relacionats amb la campanya, com, per exemple, el Mercat del Bolet a Cal Rosal, visites concertades al Museu d'Art del Bolet de Montmajor, així com un gran nombre de fires i festes:

  • 28 i 29 de setembre: Fira del bolet i del boletaire de la Pobla de Lillet
  • 6 d'octubre: Concurs de Butaires de Puigventós
  • 5 d'octubre: el Berga Bolet
  • 12 d'octubre: la Fira del Bolet i l'entrepà
  • 19 i el 20 d'octubre: la Festa del Bolet de Guardiola i la Festa del Bolet d'Olvan
  • 9 de novembre: la Fireta “Tocats pel Bolet” de Montmajor.