Amb tots els personatges que hi ha a la família reial espanyola, qualsevol passa com a bona persona. És el cas de Sofia de Grècia, però la realitat és molt diferent. A priori, la gent hi té més empatia perquè ha hagut d'aguantar les banyes del seu marit, Joan Carles I, i per les lamentables imatges de l'actual reina, Letizia Ortiz, contra ella a la catedral de Palma.
La realitat és molt diferent
Ho explica Pilar Eyre a la seva columna setmanal a la revista Lecturas. Una hostessa va atendre la llavors reina espanyola Sofia de Grècia en un avió. Amb tota la bona intenció li va preguntar: Les nenes com estan?”. La resposta de la reina va ser altiva i va deixar descol·locada l'hostessa: “Les nenes no sé com estan, les infantes molt bé, gràcies”.
Hi ha hagut molts comentaris contraris a l'actitud de Sofia de Grècia: “En ple segle XXI i Espanya i la monarquia amb aquests pèls, pur anacronisme”. “Impertinent i classista a més de no poder. Aliatge de vividors!” Però tampoc no han faltat espanyolistes mesells. Una tuitaire pixa fora de test i parla de falta de respecte. Pilar Eyre en cap moment ha dit que tractessin Sofia de “tu”, simplement li van preguntar per “les nenes”:
“Molt ben contestat. Una cosa és cordial i una altra oblidar el tractament. Quan ens dirigim a algú se'l tracta de vostè sempre, fins que ens deixi baixar-li el tractament. Horrible el tuteig con que preguntaven a la duquessa d'Alba. No sé com ho aguantava”.
Altres polèmiques de la Reina Sofia
Una de les polèmiques més notables associades a la Reina Sofia es va produir a raó de la publicació del llibre "La Reina molt de prop", escrit per la periodista Pilar Urbano. En aquest llibre, la Reina Sofia es va veure involucrada en una polèmica sociopolítica a causa de les seves declaracions sobre diversos temes candents, entre els quals hi ha el matrimoni homosexual i l'eutanàsia.
Segons el llibre, la Reina Sofia es va mostrar comprensiva amb les persones de diferent orientació sexual, però alhora va expressar que no considerava que les unions d'aquestes persones haurien de ser anomenades matrimonis. A més, la Reina es va declarar "no partidària" de l'eutanàsia. Aquestes opinions van generar una polèmica considerable a Espanya. Es va informar que la Reina no era conscient que les seves opinions serien publicades tal com es van expressar, cosa que va causar sorpresa i desconcert tant a ella com als responsables de la Casa del Rei.
Després de la publicació del llibre, la Casa del Rei va reaccionar mitjançant un comunicat en què es qualificaven les declaracions atribuïdes a la Reina com a privades i inexactes. La publicació d'aquest llibre va ser un exemple de com una figura pública com la Reina Sofia es pot veure involucrada en polèmiques, tot i mantenir generalment un perfil baix i no expressar opinions sobre qüestions polítiques o socials públicament. La polèmica va destacar la línia fina que les figures reals han de navegar entre les seves opinions personals i la seva representació pública.