Muntatge amb una foto actual de Raquel Sans a primer terme. A l'esquerra, dins d'un cercle, una foto difuminada de Raquel Sans quan era jove

La foto viral de Raquel Sans fa 23 anys als seus inicis a TV3

Amb el temps, la periodista s'ha anat consolidant a la televisió pública catalana

La periodista de TV3 Raquel Sans (Barcelona 1974) té 47 anys. Fa 23 anys en tenia 24 i ja tenia fusta de periodista. Ara és editora del principal informatiu de Catalunya, el Telenotícies Migdia. El programa que comença cada tarda a dos quarts de nou no té rival i és líder d'audiència (entre el 25 i el 30%). És evident que els catalans decideixen mirar el Telenotícies Migdia i Telenotícies Vespre de TV3 perquè darrere hi ha uns excel·lents professionals.

Tant els responsables de continguts com els periodistes que donen la cara davant de les càmeres i són els responsables de transmetre la informació. És ella qui presenta ara el Telenotícies. De fet, està esperant que torni Xavi Coral de Menorca per anar-se'n ella de vacances. Segur que Coral continuarà amb aquests números tan espectaculars. Coral ha estat vist a l'illa amb el seu amic i també periodista de TV3 Espartac Peran. La imatge dels 23 anys correspon a un programa del mort Josep Maria Bachs.

Sans feia d'hostessa i donava pas a la veu del públic. La seva perseverança i les seves ganes de treballar l'han portat fins on és. Fins a l'èxit. Des de llavors ha protagonitzat molts programes, com ara el paisatge favorit de Catalunya. Raquel Sans forma part d'un equip d'excel·lents professionals entre els quals hi ha Toni Cruanyes, Xavi Coral, Carles Costa, Ramon Pellicer, etc.

Foto de la periodista Raquel Sans fa 23 anys
Raquel Sans | TV3

Trajectòria de Raquel Sans

Raquel Sans Duran, nascuda a Barcelona el 1974, ha tingut una carrera estretament vinculada a Televisió de Catalunya (TVC), on ha exercit una influència significativa a l'àmbit informatiu. Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1996, Sans va iniciar la seva carrera professional als mitjans locals de la seva ciutat natal, per després fer el salt a la televisió catalana el 1995 com a redactora i copresentadora del programa "Dret a parlar de TVE-Catalunya.

Al llarg dels anys, Raquel Sans ha demostrat ser una periodista polifacètica, exercint-se en diversos rols i formats dins de TVC. La seva versatilitat la va portar a participar al programa de ràdio "L'altre món" de Catalunya Ràdio el 2001, abans de tornar a TVC per presentar el "Telenotícies migida" entre 2002 i 2006. Sans es va consolidar com una figura prominent al periodisme català en assumir la presentació del Telenotícies vespre de TVC al costat de Ramon Pellicer el 2006.

Sans també ha contribuït a l'àmbit acadèmic com a professora de periodisme a la Universitat Ramon Llull entre 2007 i 2009. La seva carrera va prendre una dimensió internacional quan, el 2014, es va convertir en corresponsal de Televisió de Catalunya a Washington DC, succeint Antoni Bassas en una posició que va qualificar com un somni fet realitat i un repte de gran responsabilitat. Després de la seva etapa als Estats Units, Raquel Sans va tornar a Catalunya el 2017 per reincorporar-se com a presentadora del Telenotícies de TV3, on continua exercint un paper clau en l'àmbit informatiu català.