Muntatge amb una imatge d´Ana Rosa Quintana. A la dreta una imatge amb el logotip de TV3

El xou d'Ana Rosa Quintana, TV3 i la “televisió francesa”

El notori lapsus de la famosa presentadora

Als 68 anys, la veterana i experimentada presentadora de televisió, Ana Rosa Quintana s'ha ficat en un bon jardí en equivocar-se en la precisió d'una paraula, concretament la paraula "internacional", que ha generat una notòria controvèrsia.

L'anècdota ha succeït al programa que presenta per a Telecinco, "TardeAR". La qüestió és que ha començat a parlar de l'escàndol entre el bisbe de Solsona i l'escriptora i psicòloga, Silvia Caballol. "Recorden el bisbe de Solsona, Xavier Novell. És aquell home que va renunciar a la seva vida eclesiàstica, que era bisbe, per casar-se amb Silvia Caballol, escriptora de literatura eròtico-satànica. La parella va tenir dues bessones i fa dues setmanes es van casar per la església, perquè els ha donat permís el Papa. Avui parlem amb la núvia en exclusiva, en exclusiva nacional, ha estat una entrevista internacional”.

Convençuda de les seves paraules, Ana Rosa Quintana s'ha referit a l'entrevista exclusiva que es va emetre al programa de TV3, Col·lapse, que presenta Ricard Ustrell. Tot i que ni ella, ni cap dels seus col·laboradors presents no van semblar adonar-se de la ficada de pota, el fet de l'equivocació en la paraula i en la seva constatació han generat certes suspicàcies. Algunes apuntaven cap a una manera de cercar la pau amb el poble català, d'altres han discutit el rigor i la professionalitat de la presentadora, però en definitiva ha estat ella mateixa la que, poc després, s'ha encarregat d'aclarir el suposat malentès.

TV3 a la francesa

"A veure, he de rectificar perquè l'entrevista l'han fet en una televisió nacional, de moment, a TV3. Jo vaig pensar que era una televisió francesa, perdoneu-me vostès, però ha estat a TV3. Vol dir que és una primícia per a aquest programa perquè no s'ha vist aquesta entrevista”. Davant de les rialles, una mica malicioses, dels seus col·laboradors, la famosa presentadora ha pretès sortir del pas, tot i que allò "de moment", ha servit per denotar una evident ironia per a molts, i un motiu de missatge encobert d'esperança, per a altres.

Ana Rosa Quintana i la seva "TardeAR" es troben immersos en una dura batalla per conquistar l'audiència davant de la seva més poderosa rival, "Y ahora Sonsoles", que presenta Sonsoles Ónega a Antena 3. Entre tots dos programes i les seves respectives presentadores, s'ha declarat una mena de guerra oberta per veure qui aconsegueix els millors índexs d'audiència. Tot i que sembla que Ónega supera Quintana, la veritat és que s'estan produint uns resultats cada cop més renyits.