Muntatge amb una imatge de Regina dos Santos durant un concert. A l'esquerra una imatge amb una noia plorant

Greu problema per a Regina dos Santos, mite televisiu dels 90

El trist esdevenir d'una figura icònica

Com passa malauradament amb tantes i tantes figures televisives, o amb molts actors i actrius, el programa Espejo Público d'Antena 3 acaba de fer pública la situació actual d'una figura icònica de la televisió de la dècada dels noranta.

"S'ha convertit en una joguina trencada de la televisió", ha assenyalat la presentadora Gema López. Als seus 74 anys sembla que ja ningú no recordi Regina dos Santos, però la veritat és que la cantant i ballarina brasilera establerta a Espanya, va viure una època molt reeixida que la va portar fins a la fama.

REGINA DO SANTOS "LADY MARMELADE"

La seva arribada al país es va poder fer realitat gràcies al contracte que va establir amb la sala El Molino de Barcelona. El seu èxit en alguns dels espectacles característics, juntament amb el seu carisma i simpatia, li van permetre fer-se un lloc entre els platós de televisió. Els espectadors més veterans de TV3, segur que recorden el seu pas pel mític Àngels Casas Show, però Regina també va participar recurrentment en altres programes, com La casa por la ventana i Por la mañana. Posteriorment, concursaria al programa "Acorralados", de Telecinco.

Una figura multidisciplinària

Va publicar nombrosos discos, entre els quals destaca "Suena fuerte el tambor" (1995). En el seu afany multidisciplinari, fins i tot es convertiria en actriu, participant en algunes pel·lícules, com Ekipo Ja (Juan Muñoz, 2007), Koma (Mari Cielo Pajares, 2011) i Cosmètica Terror (Fernando Simarro, 2016). A la televisió, va aparèixer breument en un episodi de Ventdeplà (2008) i en un altre de Farmacia de guardia (1991).

A més de l'oblit en què es troba des de fa temps, la mala ratxa de Regina dos Santos s'ha vist accelerada a causa d'un accident que l'ha deixat gairebé irreconeixible i que ha explicat davant les càmeres d'Antena 3: "He tingut un accident. He caigut al carrer. Ara està més inflat, però vaig caure amb les ulleres de sol posades. Vaig sagnar com una boja. Em van parar quatre noies i van trucar a l'ambulància".

Durant l'emissió del reportatge, es pot percebre una Regina dos Santos molt molesta amb alguns dels productors que van impulsar la seva carrera, els mateixos que temps després l'abandonarien i la ignorarien cruelment, segons les declaracions de la que fos un rostre habitual de la televisió. Regina lamenta l'actitud de certes persones, la poca humanitat que li ha tocat experimentar i la manca de sentiment per part dels que creia que la volien ajudar. Sotmesa a una trista resignació, Regina dos Santos és un nou exemple del preu de la fama.