Xavi Coral publica llibre: L'emotiva història que no et pots perdre

El periodista català debuta com a novel·lista

Xavi Coral és un dels periodistes més estimats de TV3. Amb Raquel Sans forma una de les millors parelles de periodistes per a un informatiu. El seu TN migdia per a la cadena pública catalana, ha esdevingut tot un referent de professionalitat i rigor informatiu.

Coral s'ha guanyat un prestigi que ha aconseguit gràcies a la seva constància i a la representació del millor periodisme. Amb un estil propi i un estil molt personal, la seva manera de dirigir-se a la càmera sempre transmet la més absoluta veracitat. Fora dels platós, el periodista egarenc també gaudeix d'una excel·lent reputació com a gran persona.

Ara i després d'un llarg període com a periodista de capçalera per als informatius catalans, Xavi Coral mostra una nova faceta com a novel·lista . En uns dies, concretament el proper 4 d'abril, es publica la seva primera novel·la, Aprendre a esquivar les bales (publicada per l'Editorial La Campana) , una emotiva mirada a una Barcelona contagiada per la Pesta, com a context per a una història que pretén no oblidar els horrors de les guerres, sigui quin sigui, malgrat que en aquest cas se centra a la Guerra Civil Espanyola. Amb anterioritat, Coral ja havia mostrat la seva capacitat com a escriptor mitjançant el llibre de viatges titulat L'herba sempre és més verda a l'altra banda (Editorial Arrela).

Aprendre a esquivar les bales és una novel·la especialment emotiva. Una emocionalitat que té molt a veure amb el fet que es basi en les experiències del seu avi, integrant de l'exèrcit republicà durant la Guerra Civil. Coral s'ha encarregat de dotar d'un aire novel·lesc les nombroses cartes escrites pel seu avi durant la guerra, l'exili i la repressió franquista, mentre la seva àvia vivia amb la il·lusió d'esperar-ne el retorn.

Al llarg de la història, s'han repetit els casos de periodistes que s'han convertit en escriptors, fins i tot alguns s'han coronat com a veritables celebritats i fins i tot en escriptors de llegenda. Als seus inicis i abans de la seva faceta com a escriptors, Truman Capote, Ernest Hemingway o Gabriel García Márquez, per posar exemples molt determinants, van començar les seves carreres professionals com a periodistes. I si estem davant d'un nou cas en aquesta notòria reconversió de periodista a escriptor?

En qualsevol cas, pel que sembla, Xavi Coral no té cap intenció d'abandonar o aparcar la presentació del TN Migdia de TV3 ni aquella professió de periodista que estima incondicionalment i que tan bé transmet a l'audiència televisiva.