Muntatge amb una imatge de Joan Gaspart durant la seva intervenció a un programa de TV3. A la dreta, una imatge amb el símbol de l'interrogant

A qui votarà Joan Gaspart?

La ideologia política confusa de l'expresident del Barça

Joan Gaspart sempre ha estat envoltat de certa polèmica. Ja des dels seus dies com a màxim mandatari del FC Barcelona, i fins i tot abans durant la seva etapa com a vicepresident a la llarga etapa que va liderar Josep Lluís Núñez, l'expresident del Barça i controvertit magnat hoteler sempre ha parlat amb claredat sobre les seves preferències personals .

Gaspart és un habitual d'enceses i apassionades declaracions com: "soc culer antimadridista. El que faci el Madrid me la bufa" que va expressar precisament davant una eliminatòria entre el Reial Madrid i el Bayern de Munic de fa uns quants anys, o "me'n vaig anar sis mesos amb els Boixos Nois per recuperar l'ànim", que va deixar anar al seu moment. Ha estat un dels exemples més flagrants del dirigent apassionat i boig pels colors que defensa a través del club. Tot i això, els culers encara recorden la seva desastrosa etapa com a president del Barça, que el va portar a reconèixer que ha estat "el pitjor president de la història del Barça".

A la seva època més mediàtica, també es va qüestionar molt la seva inclinació política, ja que tot semblava indicar que tant ell com la directiva encapçalada per Núñez combregaven amb una ideologia no especialment catalanista, ni molt menys separatista. Gaspart és catòlic practicant i ha estat cooperador de l'Opus Dei, a més a més d'estar vinculat al Partit Popular.

Canvi de rumb ideològic

Ara, a través d'una entrevista concedida a El Nacional.cat, acaba de deixar clar que: "no soc independentista, però tampoc soc incoherent; és una qüestió de lideratges", conclusió que pronunciava després d'indicar qui pensa votar, no sense la consegüent sorpresa de molts: "Tinc un gran respecte pel president Aragonès i per Salvador Illa, però el lideratge que ara necessita Catalunya és el de Carles Puigdemont ”.

L'afinitat de Joan Gaspart amb Carles Puigdemont és una de les sorpreses d'aquesta campanya electoral. De fet, el 2020 ja va començar a mostrar símptomes de la seva certa reformulació ideològica, quan va expressar públicament que “abans dret a decidir que Lliga o Champions del Barça”. L'empresari de 79 anys té clar que "al marge d'ideologies, només hi ha tres persones que poden assumir el lideratge de Catalunya" i d'ells en Carles és la persona idònia". Diumenge que ve coneixerem si el poble català pensa majoritàriament com Gaspart o si bé s'inclina cap a una altra opció per al govern del país.

El setembre del 2023, es confirmava la fallida de la cadena Husa Hoteles, propietat de Joan Gaspart. La companyia va ser declarada en concurs de creditors els anys 2014 i 2016 per acumular un deute d'uns 200 milions d'euros i finalment va entrar en un procés de liquidació el 2021 que no va finalitzar fins a aquell any. Gaspart va ser inhabilitat per dirigir empreses.